Β. Κικίλιας: Οι εμβολιασμοί γίνονται οργανωμένα και με σεβασμό στον πολίτη

Β. Κικίλιας: Οι εμβολιασμοί γίνονται οργανωμένα και με σεβασμό στον πολίτη

Για λελογισμένη στρατηγική που υλοποιείται έκανε λόγο ο Β. Κικίλιας αναφορικά με τους μαζικούς εμβολιασμούς κατά της covid-19, τονίζοντας πως η διαδικασία γίνεται οργανωμένα, δομημένα, με σεβασμό στον πολίτη» και εξασφάλιση της δεύτερης δόσης για τον κάθε πολίτη.

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε τα Κέντρα Υγείας Αλεξάνδρας και Πατησίων, τα οποία λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία». «Η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική. Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω ευχαριστημένους πολίτες, γιατί το κύριο νόημα της υπηρεσίας του ΕΣΥ στην Πρωτοβάθμια και στα Νοσοκομεία είναι να εξυπηρετούμε τους πολίτες, κυρίως αυτούς που δε μπορούν και δεν έχουν» τόνισε μετά την επίσκεψη του ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, ανέφερε πως βρισκόμαστε «σε απρόβλεπτες καταστάσεις σε ένα τεράστιο υγειονομικό και επιχειρησιακό σχέδιο, που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα και που χαίρομαι πάρα πολύ και χαιρόμαστε ως οργανωμένη Πολιτεία που το βλέπουμε να υλοποιείται. Από τη μία πλευρά με εξαιρετικούς επαγγελματίες που αγαπάνε αυτό που κάνουν και από την άλλη με συμπολίτες μας που έχουν υπομονή, που συνεργάζονται».

Και ο κ. κικίλιας πρόσθεσε: «Όλοι μαζί έχουμε καταφέρει η χώρα να έχει μείνει όρθια εν μέσω Covid και να ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε να κλείσει αυτό το κεφάλαιο και να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω».

Ο κ. Κικίλιας συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τον διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Στάθη.

 Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας, ακολούθησαν δηλώσεις του κ. Θεμιστοκλέους και της διευθύντριας του ΚΥ Αλεξάνδρας, Κυριακής Ζαμάγια.

Όταν σχεδιάσαμε το επιχειρησιακό σχέδιο για τους εμβολιασμούς, οι δύο του άξονες ήταν η ασφάλεια στη διανομή και στη διενέργεια του εμβολιασμού και η μείωση της ταλαιπωρίας και η εξυπηρέτηση του κοινού, επισήμανε ο κος Θεμιστοκλέους. Τόνισε πως «το προσωπικό έχει συμβάλει σε τόσο μεγάλο βαθμό και μπορεί κάποιος να δει ότι δεν ταλαιπωρούνται οι πολίτες, αλλά κυρίως τον ενθουσιασμό του προσωπικού που συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. Μια προσπάθεια που ειδικά εδώ, στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας, από την πρώτη στιγμή, και στο testing και στη συμμετοχή του κατά της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και τώρα στους εμβολιασμούς, συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις και με όλο τον ενθουσιασμό του».

Η κ. Ζαμάγια, από την πλευρά της, είπε: «Δίνουμε τη μάχη μας κάθε μέρα για τον στόχο που βάζουμε και νομίζω ότι έχουμε και τα ανάλογα αποτελέσματα. Με αυταπάρνηση όλοι οι εργαζόμενοι εδώ, από την καθαρίστρια μέχρι τους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και το παραϊατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να είμαστε εντάξει, να φτάνουμε το στόχο μας, ακόμα και να τον προσπεράσουμε».