Β. Κικίλιας: Ανοίγουν ξενοδοχεία καραντίνας στην Αθήνα για ασυμπτωματικούς μετανάστες

Β. Κικίλιας: Ανοίγουν ξενοδοχεία καραντίνας στην Αθήνα για ασυμπτωματικούς μετανάστες

Ξενοδοχεία καραντίνας θα ανοίξουν στην Αθήνα προκειμένου να φιλοξενήσουν νεαρούς ασυμπτωματικούς μετανάστες, ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας, σημειώνοντας πως στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να μη δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας με τη διασπορά του κορονοϊού, καθώς και να περιοριστεί η πίεση στα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτήν την απόφαση, αφενός γιατί παρατηρείται συνεχής αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού στο κέντρο της Αθήνας και αφετέρου διότι είναι αυξημένος ο αριθμός μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι προσέρχονται στα νοσοκομεία με covid-19.

Όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον Alpha το βράδυ της Δευτέρας, οι μετανάστες που είναι θετικοί στον κορονοϊό δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, καθώς εκεί μένουν πέντε-πέντε και δέκα-δέκα, γεγονός που θα αποτελούσε υγειονομική «βόμβα».

«Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα προχωρήσουν, προκειμένου να προστατεύσουν τους πολίτες μας και να προστατεύσουν και αυτές τις ευάλωτες ομάδες, σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπως είχαμε το καλοκαίρι, με υγειονομική επίβλεψη. Να φιλοξενηθούν εκεί ασυμπτωματικοί νεαροί, κατά κύριο λόγο, μετανάστες, πρόσφυγες με Covid, έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας και επίσης να μη δημιουργηθεί περαιτέρω πίεση στα νοσοκομεία μας», είπε ο κ. Κίκιλιας.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «κανένα εθνικό σύστημα Υγείας, όσο ισχυρό και να είναι, δεν αντέχει μία γεωμετρική αύξηση του κορονοϊού. Το είδαμε αυτό στον πρώτο κύκλο σε πολύ ισχυρά, κραταιά συστήματα Υγείας. Γι’ αυτό και αυτή η έκκληση που κάνω στους συμπολίτες μας, γι’ αυτό και αυτή η κρισιμότητα των στιγμών. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε ΜΕΘ. Στις αρχές Οκτωβρίου εγκαινιάζονται οι 50 κλίνες ΜΕΘ στο ''Σωτηρία'' και άλλες 12 στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και ακολουθούν οι 174 μέχρι τον Δεκέμβριο, που είναι η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και προχωράμε».