Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων μετά τη χαλάρωση των περιορισμών στη Γερμανία

Αύξηση κρουσμάτων μετά τη χαλάρωση των περιορισμών στη Γερμανία

Στενά παρακολουθούν οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές της Γερμανίας τη σημαντική αύξηση του ρυθμού αναπαραγωγής του κορονοϊού, λίγες μόλις ημέρες μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Συγκεκριμένα, ενώ την περασμένη Τετάρτη ο ρυθμός αναπαραγωγής είχε περιοριστεί στο 0,65, χθες Σάββατο ανήλθε και πάλι στο 1,1, σύμφωνα με την Deutsche Welle. 

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ένας μολυσμένος άνθρωπος μεταδίδει τον κορονοϊό σε 1,1 άλλους. Όταν ο αριθμός αυτός ξεπερνά το 1, ο αριθμός των κρουσμάτων σημειώνει αύξηση. 

Το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε το τελευταίο 24ωρο κατά 667 για να φτάσει συνολικά τις 169.218. Την ίδια ώρα ο αριθμός των θανάτων έφτασε τις 7.395.

Και πάλι στην κορυφή της λίστας των μολύνσεων ήταν οι περιοχές της Βάδης-Βυρτεμβέργης, της Βαυαρίας και η πόλη του Αμβούργου.

Προειδοποιώντας ότι το ο κορονοϊός παραμένει δυνητικά θανατηφόρα λοίμωξη, το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανάφερε ότι νοσηλεύονται 19.732 ασθενείς, 1.650 σε ΜΕΘ, με άλλα 12.096 κρεβάτια να είναι έτοιμα σε εφεδρεία σε 1.226 κλινικές σε ολόκληρη τη χώρα.