ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2051η
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Αθ. Λινού: Να ανοίξει η πλατφόρμα για τους κάτω των 30 χωρίς περιορισμό επιλογής εμβολίου

Αθ. Λινού: Να ανοίξει η πλατφόρμα για τους κάτω των 30 χωρίς περιορισμό επιλογής εμβολίου

«Ελπίζω η πλατφόρμα για τους κάτω των 30 ετών να ανοίξει χωρίς τον περιορισμό της επιλογής εμβολίου», τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης.

Όπως υπογράμμισε, οι πολίτες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν πιο εμβόλιο θα κάνουν.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι εμβολιασμοί πάνε καλά, σημειώνοντας ότι το γεγονός ότι πλέον είμαστε έξω και έχουμε ελευθερία είναι θετικό.

Για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και την επικείμενη ανακοίνωση της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων σχολίασε ότι «η επιτροπή των λοιμοξιολόγων και η κυβέρνηση πιθανόν έχουν περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι τα πράγματα πάνε καλά».

Ενώ ανέφερε ότι ο δείκτης θετικότητας ήαν χαμηλότερος, καθώς όπως είπε ήταν κάτω από το 4% και συγκεκριμένα ήταν στο 3,7%. 

Αναφερόμενη στο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnshon & Johnshon είπε ότι είναι καλύτερο από απόψη πρακτικής και ταχύτητας, ενώ σημείωσε ότι στην Αμετρική υπάρχει περιορισμός στα εμβόλια για τις έγκυες και τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί. 

«Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν το εμβόλιο με βάση αυτό που θα τους πει ο γιατρός τους» σημείωσε η κ. Λινού. 

Για με την συζήτηση που έχει ανοίξει για προνόμια στους εμβολιασμένους η κ. Λινού τόνισε «αυτό είναι σοφό και καλό υπό την δυνατότητα οτι μπορούν όλοι να εμβολιαστούν, διαφορετικά θα δημιουργηθούν ανισότητες» 

Τέλος για τα self tests και τα περιστατικά με ψευδή αποτελέσματα είπε πως δεν είναι εύχρηστα και ότι δεν έχουν επαρκή ευαισθησία ώστε να είναι σίγουρο το αποτέλεσμα, είτε αρνητικό, είτε θετικό.