Αθ. Λινού: Αναμένουμε αύξηση των διασωληνώσεων και των θανάτων λόγω κορονοϊού

Αθ. Λινού: Αναμένουμε αύξηση των διασωληνώσεων και των θανάτων λόγω κορονοϊού

Ανησυχητικό χαρακτήρισε το γεγονός πως την Κυριακή η Ελλάδα κατέγραψε 13 νεκρούς από επιπλοκές του κορονοϊού η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, η οποία σημείωσε πως το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται περαιτέρω αύξηση τόσο των διασωληνωμένων ασθενών όσο και των θυμάτων της πανδημίας.

«Επειδή αυξάνονται τα κρούσματα, περιμένουμε ίσως να δούμε και περισσότερους διασωληνωμένους και νεκρούς» τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρατηρείται καλύτερη εικόνα στην Ελλάδα, αλλά όπως είπε χρειάζεται έντονη προσπάθεια και σε προσωπικό και σε κεντρικό Πολιτειακό επίπεδο για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση.

Εν συνεχεία, η κ. Λινού επισήμανε ακόμη ότι «δεν πρέπει να ανταλλάσσουμε τα πράγματά μας γιατί ο κορονοϊός επιβιώνει για ώρες στις επιφάνειες».

Η κ. Λινού, εξέφρασε ακόμη τον προβληματισμό της για την έρευνα που δείχνει ότι οι μισοί Έλληνες δεν φέρονται διατεθειμένοι να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, ενώ υποστήριξε πως «πρέπει να αρχίσουν και καμπάνιες υπέρ του εμβολίου».

Τέλος, σχετικά με τα κρούσματα τους επόμενους μήνες, η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ ανέφερε ότι «ελπίζω να είναι ήπια η αύξηση των κρουσμάτων» ενώ επικαλέστηκε μελέτη που λέει ότι σε χώρους που δεν αερίζονται ή δεν αερίζονται καλά παρατηρούνται πολλά κρούσματα.