ΓΔ: 897,55 5,86 (0,66 %)

Τζίρος: 86,12 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1989η
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

ΓΔ: 897,55 5,86 (0,66 %)

Τζίρος: 86,12 εκατ. €   RT

Αθ. Εξαδάκτυλος: Τρομακτικά επικίνδυνο να ανοίξουν πριν το Πάσχα Δημοτικά και Γυμνάσια

Αθ. Εξαδάκτυλος: Τρομακτικά επικίνδυνο να ανοίξουν πριν το Πάσχα Δημοτικά και Γυμνάσια

«Τρομακτικά επικίνδυνο» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να ανοίξουν πριν το Πάσχα Δημοτικά και Γυμνάσια, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης.

Όπως υπογράμμισε, για τα Λύκεια δεν έχει ακόμη συζήτηση στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, ούτε έχει αποφασιστεί εάν θα ανοίξουν τη Δευτέρα, επισημαίνοντας πως πιθανότατα η συνεδρίαση για το συγκεκριμένο ζήτημα να γίνει αύριο Τετάρτη ή την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, δεν αναμένεται άμεση αποσυμπίεση των δεδομένων της πανδημίας, η οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, συμβεί «ίσως και πριν τα τέλη Απριλίου υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συνεχιστούν νυχτερινές εκδηλώσεις χιλιάδων ατόμων ή δεν θα δούμε κοσμοπλημμύρα στην Ερμού».

Τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα αλλά μόνο μεταξύ περιοχών με το ίδιο ιικό φορτίο και για όσους διαθέτουν δευτερεύουσα κατοικία, λέγοντας πως κάτι τέτοιο όχι μόνο είναι απολύτως λογικό και αναγκαίο αλλά θα βοηθήσει κιόλας καθώς θα αποσυμπιεστούν οι ανοιχτοί χώροι αστικών κέντρων.

«Σε αυτό μπορούμε να κινηθούμε. Δεν μπορούμε όμως να κινηθούμε όμως από κόκκινες περιοχές προς περιοχές με χαμηλότερα επιδημιολογικά φορτία ή προς τον τουρισμό που είχαμε κάθε Πάσχα στην πατρίδα μας γιατί θα αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα μετά», σχολίασε ο κ. Εξαδάκτυλος.