Αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Σε εξέλιξη είναι στη Λέσβο επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μεταφορά των μεταναστών στη δομή του Καρά Τεπέ.  Στην επιχείρηση μετέχουν και 70 γυναίκες αστυνομικοί και σύμφωνα με αρμόδιες πηγές πρόκειται για επιχείρηση «για την προστασία της δημόσιας υγείας και με σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο».

Το πλάνο είναι να μπουν οι μετανάστες στον άτυπο καταυλισμό, που έχει στηθεί στο δρόμο. Η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στον καταυλισμό θα γίνεται αφού πρώτα υποβληθούν σε rapid test για τον κορονοϊό.

Προς τον νέο καταυλισμό έχουν οδηγηθεί, ήδη, 450 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς οι 200 υποβλήθηκαν σε υγειονομική εξέταση και σε εξέταση για κορονοϊό με γρήγορα τεστ και μπήκαν στον νέο καταυλισμό.

Την ίδια ώρα πολύ μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών από τμήματα του δρόμου και κτήματα όπου δεν επιχειρεί η Αστυνομία, μαζεύουν τα πράγματα τους και αποχωρούν κινούμενοι από μόνοι τους προς τον νέο καταυλισμό, περνώντας μέσα από τα μπλόκα της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι χιλιάδες άνθρωποι που έμειναν στο δρόμο, μετά τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας αρνούνται στην πλειονότητά τους να πάνε στον καταυλισμό, θεωρώντας ότι έτσι θα φύγουν από το νησί.