7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

ASOS: Αυξήθηκαν κατά 21% οι πωλήσεις

ASOS: Αυξήθηκαν κατά 21% οι πωλήσεις
Shutterstock

Η βρετανική εταιρεία λιανικής μέσω διαδικτύου ASOS, ανακοίνωσε αύξηση 21% στις πωλήσεις για το τετράμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι συναλλαγές στις τρεις τελευταίες εβδομάδες ήταν πιο χαμηλές, καθώς η αβεβαιότητα για τον κορονοϊό και τις καιρικές συνθήκες, επηρέασαν τη ζήτηση της αγοράς.

Η ASOS, η οποία πωλεί είδηση ένδυσης σε αγοραστικό κοινό 20+, τόνισε πως αναμένει η μεταβλητότητα να συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα, δεδομένης της ταχέως εξελισσόμενης κατάστασης με τον κορονοϊό παγκοσμίως.

Η ASOS αναμένει ότι τα συνολικά προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη της χρήσης, θα είναι αντίστοιχα των εκτιμήσεων.

Ο όμιλος τόνισε ότι τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 1,29 δισ. Στερλίνες (1,79 δισ. Δολάρια) στο τετράμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου, υψηλότερα από τα 1,1 δισ. Στερλίνες στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι η ASOS εξαγόρασε τον Φεβρουάριο την Topshop, καθώς και άλλων brands του χρεοκοπημένου ομίλου Arcadia, έναντι 295 εκατ. βρετανικών λιρών (405 εκατ. δολ.), στο πλαίσιο του κύματος εξαγορών από διαδικτυακούς "παίκτες" κλασσικών ονομάτων του χώρου των λιανικών πωλήσεων, σε μία περίοδο σκληρού πλήγματος για τις αλυσίδες που βασίζονται στα φυσικά καταστήματα.