Αρχηγός ΓΕΣ ΗΠΑ: Ο στρατός δεν υπακούει σε εντολές που αφορούν εκλογές

Αρχηγός ΓΕΣ ΗΠΑ: Ο στρατός δεν υπακούει σε εντολές που αφορούν εκλογές

Την σταθερή προσήλωση και υποχρέωση του στρατού των ΗΠΑ να μην έχει καμία ανάμειξη στην πολιτική διαδικασία επεσήμανε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Μαρκ Μίλι.

Απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση δυο Δημοκρατικών Βουλευτών για το ποια θα είναι η στάση του στρατού αν υπάρξει αμφισβήτηση του αποτελέσματος των εκλογών, ο Μίλι αρνήθηκε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό. «Αυτές τις διαφορές τις λύνουν τα δικαστήρια όπως ορίζεται από το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Ο στρατός δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών, λέγοντας ότι «ο μόνος τρόπος για να ηττηθεί είναι η νοθεία». 

Τον Ιούνιο ο Μίλι με ηχογραφημένο μήνυμα του κατά την τελετή αποφοίτησης της Εθνικής Σχολής Άμυνας είχε πει: «Ήταν λάθος μου η παρουσία δίπλα στον πρόεδρο στο Πάρκο Λαφαγιέτ. Έδωσε την εντύπωση ότι ο στρατός εμπλέκεται στην πολιτική κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει».

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία του Μίλι δίπλα στον Τραμπ στο πάρκο Λαφαγιέτ εν μέσω διαδηλώσεων, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. 

Michael Reynolds/Pool via AP