ArcelorMittal: Ζήτα έγκριση της Κομισιόν για την εξαγορά των assets χάλυβα του Σαντζίβ Γκούπτα

ArcelorMittal: Ζήτα έγκριση της Κομισιόν για την εξαγορά των assets χάλυβα του Σαντζίβ Γκούπτα

Η ArcelorMittal επιχειρεί να λάβει την έγκριση των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πρόταση εξαγοράς γαλλικών assets χάλυβα από τον μεγιστάνα Σαντζίβ Γκούπτα

Η πολυεθνική σχεδιάζει να αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών της Liberty Steel France Holding, στην οποία ανήκουν οι μονάδες Ascoval και Hayange, σύμφωνα με έγγραφα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα χαλυβουργεία υπέβαλαν αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές τον Απρίλιο εν μέσω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της GFG Alliance του Gupta η οποία ελέγχει τα assets.

Ο Gupta έχει δυσκολεύεται να αναχρηματοδοτήσει τη μεταλλουργική αυτοκρατορία του μετά την κατάρρευση της Greensill Capital, του μεγαλύτερου πιστωτή του. H GFG είναι τώρα στόχος βρετανικής έρευνας για πιθανή απάτη και ξέπλυμα χρήματος το οποίο υπονόμευσε την προσπάθεια εξασφάλισης φρέσκου κεφαλίου κίνησης για τη βρετανική μονάδα από την White Oak Global Advisors.

Εκπρόσωπος της ArcelorMittal επιβεβαίωσε ότι έχει κατατεθεί πρόταση για τα assets και πως η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει σε αυτά.

Η προθεσμία για την απόφαση της ΕΕ είναι η 9η Ιουλίου.