8ος χρόνος, ημέρα 2396η
Τρίτη, 24 Μαΐου 2022

Αποζημίωση 1.000 ευρώ στους εγκλωβισμένους επιβάτες τρένων - Για ποια δρομολόγια

Αποζημίωση 1.000 ευρώ στους εγκλωβισμένους επιβάτες τρένων - Για ποια δρομολόγια
www.eurokinissi.gr

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, αμέσως μετά την συγκρότηση της Επιτροπής Διερεύνησης για τα γεγονότα στην Αττική Οδό με τους εγκλωβισμένους για ώρες οδηγούς, ασχολήθηκε ιδιαίτερα και με τα όσα συνέβησαν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ταλαιπωρία των επιβατών στα δρομολόγια Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επικοινώνησε με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (του Ομίλου Ferrovie dello Stato Italiane Group-FSI) και ζήτησε η εταιρεία να καταβάλει από 1.000 ευρώ αποζημίωση στους επιβάτες χτεσινών δρομολογίων στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αθήνα, για τη μεγάλη ταλαιπωρία τους.

Και τελικά, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. συμφώνησε να καταβάλει από 1.000 ευρώ στους επιβάτες των αμαξοστοιχιών 885 Καλαμπάκα-Αθήνα, I/C 54 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη), I/C 55 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα), I/C 56 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και I/C 57 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα).

Απεγκλωβίστηκαν 400 άτομα

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διευκρίνισε σήμερα ότι οι συνοδοί των δυο αμαξοστοιχιών που εγκλωβίστηκαν χθες το βράδυ στην Οινόη λόγω του ατυχήματος με άλλη αμαξοστοιχία στη Φθιώτιδα ήταν ασφαλείς και οι συνοδοί με περιπολικό φρόντισαν να αγοράσουν προμήθειες από γειτονικά μαγαζιά.

«Χθες το απόγευμα, η σιδηροδρομική σύνδεση από και προς Θεσσαλονίκη διεκόπη, λόγω της ακινητοποίησης της αμαξοστοιχίας 54 και πτώσης δένδρου, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια 55 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα) και 56 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη) που ήταν ήδη σε πορεία, να αναμένουν στο σταθμό της Οινόης. Οι αμαξοστοιχίες ήταν σταθμευμένες με ασφάλεια εντός του σταθμού και είχαν θέρμανση καθ' όλη τη διάρκεια της αναμονής. Με την συνδρομή περιπολικού, οι συνοδοί των αμαξοστοιχιών φρόντισαν να αγοράσουν προμήθειες από γειτονικά μαγαζιά» τονιζόταν στην ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε επίσης η Εταιρείας, σήμερα το πρωί, ξεκίνησε η εκκένωση των επιβατών με λεωφορεία μισθωμένα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία ολοκληρώθηκε στις 10:00, με το μεγαλύτερο μέρος των επιβατών να αποβιβάζονται στο ΣΣ Λαρίσης, καθώς ορισμένοι επιβαίνοντες επέλεξαν να μετακινηθούν με ίδια μέσα προς Θεσσαλονίκη. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 400 άτομα με 70 να φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο των Αθηνών..