Απώλειες 250 δισ. δολαρίων για τους τεχνολογικούς κολοσσούς της Κίνας μετά τις εξελίξεις στην Ant Group

Απώλειες 250 δισ. δολαρίων για τους τεχνολογικούς κολοσσούς της Κίνας μετά τις εξελίξεις στην Ant Group

Οι τεχνολογικοί γίγαντες της Κίνας έχουν χάσει πάνω από 250 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την Ant Group του μεγιστάνα Τζακ Μα ιδιοκτήτη της Alibaba.

Σύμφωνα με το CNBC, οι μετοχές της Alibaba που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν πτώση 8,86% μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα στην Ασία, ενώ η Tencent υποχώρησε 5,38%. Ο κατασκευαστής smartphone Xiaomi σημείωσε πτώση κατά 5,73% και η Meituan κατά 7,47%. 

Πριν λίγες μέρες, με μια αιφνίδια κίνηση οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές έθεσαν υπό αμφισβήτηση το μέλλον της Ant Group και του ιδρυτή της, του δισεκατομμυριούχου Τζακ Μα. Δύο μόλις ημέρες πριν από την εντυπωσιακή διπλή αρχική δημόσια εγγραφή της στα χρηματιστήρια Σανγκάης και Χονγκ Κονγκ η διαδικασία ανεστάλη λόγω «σημαντικών ζητημάτων» που θα μπορούσαν να την κάνουν να μην πληροί τους όρους εισαγωγής ή τις απαιτήσεις γνωστοποίησης.

Η Ant είναι θυγατρική της Alibaba η οποία ιδρύθηκε από τον Μα. Η IPO της Ant θα της προσέδιδε μία χρηματιστηριακή αξία της τάξης άνω των 315 δισ. δολαρίων, μεγαλύτερη από αυτή της JPMorgan και τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της Goldman Sachs.