Αποδόσεις... χρυσού καταγράφει ο χυμός πορτοκαλιού

Αποδόσεις... χρυσού καταγράφει ο χυμός πορτοκαλιού

Απόδοση καλύτερη από το χρυσό καταγράφει ο… χυμός πορτοκαλιού η τιμή του οποίου έχει ενισχυθεί κατά 15,2% από την αρχή της εφετινής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, η τιμή του χυμού πορτοκαλιού βρίσκεται στα 112,15. Την τελευταία βδομάδα το συμβόλαιο στη τιμή του χυμού πορτοκαλιού, σημείωσε άνοδο 4,3% καθώς παρατηρούνται προβλήματα στην εφοδιαστικό σκέλος της αγοράς, με τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ να είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί. 

«Η πανδημία του Covid 19 πλήττει τόσο την προσφορά όσο και τη ζήτηση για χυμό πορτοκαλιού. Η ιδιότητα της ενίσχυσης της ανοσίας αποτελεί τον λόγο προσέλκυσης από την πλευρά της ζήτησης, ενώ παράλληλα απλώς δεν υπάρχει πλέον αρκετός διαθέσιμος χώρος στα τάνκερ, δεδομένου ότι τα αεροπλάνα δεν πετούν για να μεταφέρουν τα προϊόντα στις αγορές»,  υποστήρίξε ο Στίβεν Ίνες, επικεφαλής σχεδιαστής στρατηγικής της παγκόσμιας αγοράς στην εταιρεία AxiCorp.

«Οι χρηματιστές αναρωτιούνται αν οι εργάτες μπορούν να μαζέψουν τα πορτοκάλια στη Φλόριντα, στη Βραζιλία και σε άλλα μέρη», τόνισε ο από την πλευρά του, ο Τζακ Σκόβιλ αναλυτής του Price Group. 

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των χυμών πορτοκαλιού έχουν σημειώσει το μεγαλύτερο μηνιαίο κέρδος από τον Οκτώβριο του 2015, σε μια εποχή που έχουν πληγεί οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές.

AP Photo/Nariman El-Mofty