Αποχωρεί η φρεγάτα Κεμάλ Ρέις - Είχε προσκρούσει με το «Λήμνος»

Αποχωρεί η φρεγάτα Κεμάλ Ρέις - Είχε προσκρούσει με το «Λήμνος»

Η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι έχει πάρει ρότα για να φύγει από την περιοχή ερευνών του Oruc Reis x και όπως φαίνεται κατευθύνεται στον ναύσταθμο του Ακσαζ.

Πολύ πιθανόν λόγω των ζημιών που έχουν προκληθεί στην φρεγάτα μετά την πρόσκρουσή της πάνω στην ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Είναι το περιστατικό που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε σοβαρό επεισόδιο. Να θυμίσουμε πως η ελληνική φρεγάτα Λήμνος παρακολουθούσε το Oruc Reis από ασφαλή απόσταση. Η φρεγάτα Κεμάλ Ρέις, ένα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το τουρκικό ερευνητικό, βρέθηκε κοντά στην ελληνική φρεγάτα, θεωρώντας ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο σχεδιάζει να παρεμποδίσει τον πλου του Oruc Reis.

Ο κυβερνήτης  της ελληνικής φρεγάτας Λήμνος αντιπλοίαρχος Ιωάννης Σαλιάρης ακολουθούσε σταθερή πορεία και συνέχιζε τον πλου για την παρακολούθηση του τουρκικού ερευνητικού χωρίς να αλλάξει κατεύθυνση. Η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις συνέχισε  όμως να προσεγγίζει το ελληνικό πολεμικό. Ο κυβερνήτης της τουρκικής φρεγάτας που είχε την Λήμνο στα δεξιά του - άρα σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς ναυσιπλοϊας έπρεπε να παραχωρήσει προτεραιότητα στην ελληνική φρεγάτα- άλλαξε πορεία κι έτσι η ελληνική φρεγάτα με το πρωραίο τμήμα να συγκρουστεί με το πίσω μέρος της τουρκικής φρεγάτας.