«Απόβαση» Φινλανδών για διακοπές στην Ελλάδα

«Απόβαση» Φινλανδών για διακοπές στην Ελλάδα

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Aurinkomatkat, που είναι θυγατρική της αεροπορικής εταιρείας της χώρας Finnair, έχει ήδη πουλήσει σχεδόν το 80% της προσφοράς ταξιδιωτικών πακέτων Αυγούστου - Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος της φινλανδικής εταιρείας.

Αν και όπως αναφέρει για την περίοδο Αυγούστου - Οκτωβρίου, η Aurinkomatkat έχει μειώσει τα ελληνικά πακέτα διακοπών της στο 30% του κανονικού όγκου καταγράφεται μείωση προσφοράς σε όλους τους προορισμούς κατά 25% σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις που έγιναν στο Reuters.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Finnair, Τόπι Μάνερ, δήλωσε στο πρακτορείο ότι η εταιρεία βλέπει να ανακάμπτει η ζήτηση μετά τον κορονοϊό, επικαλούμενος τα ευρήματα έρευνας που αναφέρει ότι οι περισσότεροι από τους μισούς πελάτες της σχεδιάζουν να ταξιδέψουν ξανά σύντομα.

Η Ελλάδα αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να ανοίξει σε επισκέπτες από 29 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας, από τις 15 Ιουνίου, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, σημειώνει το Reuters και προσθέτει πως ο τουρισμός αποτελεί το 20% της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.