8ος χρόνος, ημέρα 2388η
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022

ΠΟΣΠΕΡΤ: Απίστευτη επίθεση κατά κυβέρνησης, βουλευτών, δημοσιογράφων

Απίστευτη επίθεση κατά κυβέρνησης, βουλευτών, δημοσιογράφων
Φωτογραφία Αρχείου

Με μια απίστευτη ανακοίνωση η ΠΟΣΠΕΡΤ επιτίθεται κατά δημοσιογράφων για την κριτική που έχουν ασκήσει αναφορικά με το θέμα της Ουκρανίας, των βουλευτών που χειροκρότησαν μετά την ομιλία Ζελένσκι, κάνοντας λόγο για «απάτριδες ελληνόφωνους» και της κυβέρνησης. Αναφέρονται με ειρωνικό τρόπο στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και επικαλούνται και το γνωστό μνημείο... πεσόντων που έχει κατασκευαστεί στο προαύλιο του κτηρίου της ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση προκαλεί ερωτήματα πολύ δε περισσότερο μέσω των παραληρηματικών χαρακτηρισμών και αναφορών που κάνει, της στοχοποίησης και των προσωπικών επιθέσεων, της αναφοράς στην κυβέρνηση ως Μητσοτάκη ΑΕ αλλά και τα όσα λέει για τους βουλευτές φτάνοντας μέχρι την περίοδο του 2015. Οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ εμφανίζονται να υβρίζουν τους πάντες να ομιλούν για 4ο Ράιχ και να αφήνουν αιχμές για κονδύλια που διατίθενται για προπαγάνδα από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Φαίνεται, πως όποιος αναδεικνύει τα έργα και τις ημέρες των νεοναζιστικών ταγμάτων Αζόφ στην πολύπαθη Ουκρανία, κατατάσσεται αυτόματα στους κρυφοπουτινικούς, στους εχθρούς της «Δημοκρατίας», στις δυνάμεις του κακού που θέλουν να γκρεμίσουν τον δυτικό πολιτισμό της ευμάρειας, της ευνομίας, και της αλληλεγγύης. Κατατάσσονται χωρίς δεύτερη σκέψη στους πολεμοχαρείς υπερασπιστές της ρωσικής εισβολής και στους πολέμιους της ειρήνης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από εκεί και πέρα όμως εξαπολύεται μια επίθεση με χαρακτηρισμούς και αναφορές ακόμη και σε παράνομα κονδύλια, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, από την Κυβέρνηση και τις «γνωστές πρεσβείες», για να αναδείξουν την «αλήθεια» που αυτές υπαγορεύουν. «Αυτά και άλλα πολλά εξαπολύουν οι υποκριτές, οι αυτόκλητοι «υπερασπιστές της ειρήνης», διεκδικώντας το προνόμιο της εκ Θεού, μόνης και αδιαμφισβήτητης αλήθειας, άσχετα αν εδώ και 2 χρόνια αυτή η αλήθεια είτε υπαγορεύεται ανοικτά και απροκάλυπτα από τα φουσκωμένα και παράνομα κυβερνητικά κονδύλια, είτε από τις γνωστές πρεσβείες που κάνουν κουμάντο στην χώρα μας, μιας πρωτοφανέρωτης για τα παγκόσμια δεδομένα γκαιμπελικής προπαγάνδας παγίωσης της αντιστροφής της πραγματικότητας» σημειώνεται χαρακτηριστικά και εν συνεχεία αποτυπώνονται και τα πρόσωπα στα οποία αναφέρονται.

Όπως τονίζεται «Ο λόγος για τους Κανέλληδες του ΔΟΛ, τις Κρουστάλληδες του iefimerida και διάφορους άλλους ασκούντες ακόμα και ανυπόγραφα τη δημοσιογραφία του «εν την παλάμη και ούτω βοήσωμεν», της γραμμής της κομματικής καμαρίλας του κράτους Μαρινάκη, της λαίλαπας του νεοφιλελευθερισμού της Μητσοτάκη ΑΕ και των ευαγών ειρηνοποιών ιδρυμάτων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.»

Φτάνουν δέ σε αναφορές την περίοδο του 2015 κάνοντας λόγο ακόμη και για «φασιστικές αντιλήψεις». «Είναι» σημειώνεται «οι ίδιοι Κανέλλιοι «δημοκράτες» που ξεδιάντροπα σήμερα μας ενημερώνουν πόσο ευτυχείς είναι που δεν «έχουν ανάγκη να δουλέψουν στην ΕΡΤ για να ζήσουν», ξεχνώντας τη μέχρι πρότινος άνωθεν τοποθέτησή τους στα δημοσιογραφικά έδρανα των πολιτικών εκπομπών της ΕΡΤ.

Είναι οι ίδιοι που μας διαβεβαίωναν πόσο πάγωσε το αίμα τους στο άκουσμα της ανακήρυξης του Δημοψηφίσματος του 2015, καθώς η φασιστική τους αντίληψη δεν θα μπορούσε ποτέ να δεχτεί, πολύ περισσότερο να κατανοήσει ότι ακόμα και στις φιλελεύθερες δημοκρατίες οι λαοί καλούνται να αποφασίζουν για τη ζωή τους. Είναι οι υπερασπιστές της εκποίησης της χώρας και του εξανδραποδισμού του ελληνικού λαού, που η αναγωγή του καραμανλικού «Ανήκομεν εις την Δύση» μεταφράζεται στο «Σφάξε με Αγά μου να γιάσω», ενώ η Παπανδρεϊκή απάντηση «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» παραπέμπει στον εθνικισμό.»

Υπερβαίνοντας κάθε λογική μιλούν ακόμη και για υπερασπιστές του... 4ου Ράιχ αφού υποστηρίζουν πως «Είναι επίσης οι «Κρουστάλλιες» επιχαίροντες της αναβίωσης του εξοπλιστικού προγράμματος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, της «φιλειρηνικής ευρωπαϊκής δύναμης» όπως κατά λέξη διατύπωσαν, μη μπορώντας να κρύψουν την μεγάλη χαρά αναβίωσης του 4ου Ράιχ με πολεμικούς όρους. Τους προτρέπουμε, αν και αργά πλέον, να ξεψαχνίσουν λίγο το γενεαλογικό δένδρο του νέου καγκελάριου της Γερμανίας, προτού εκτεθούν».

Φυσικά δεν παραλείπουν να μιλήσουν και για το γνωστό μνημείο... πεσόντων της ΕΡΤ σημειώνοντας ότι «Είναι αυτοί που ακόμα δεν μπορούν να χωνέψουν το μνημείο της ΕΡΤ για τους 23 νεκρούς που επέφερε το κλείσιμο της ΕΡΤ και ζητούν την αποθεμελίωσή του».

Kαι η ανακοίνωση συνεχίζει φτάνοντας να καταγγέλλει ως «απάτριδες χειροκροτούντες ελληνόφωνους του κοινοβουλίου» τους βουλευτές που χειροκρότησαν χθες μετά το πέρας της ομιλίας Ζελένσκι. «Σε αυτούς λοιπόν του κυρίους και κυρίες, τον πολτό του γκλομπαλισμού και των θιασωτών της εξαγωγής της δημοκρατίας εξ εσπερίας που ματοκυλά έθνη και λαούς πολλές δεκαετίες τώρα, αλλά και σε κάποιους ακόμα απαίδευτους, δήθεν δημοσιογράφους που αποτελούν ντροπή και όνειδος να εργάζονται ακόμα στην ΕΡΤ και τοποθετούνται μέσω διαδικτύου, εμείς θα τους παραπέμψουμε στο χτεσινό όνειδος, στην ντροπή της ντροπής που έλαβε χώρα στο ελληνικό κοινοβούλιο, με τα ναζιστικά τάγματα και τους απόγονους των ταγματασφαλιτών να παραδίδουν μαθήματα «πατριωτισμού» στους απάτριδες χειροκροτούντες ελληνόφωνους του κοινοβουλίου».

Καταλήγει δε η ανακοίνωση με τα εξής:

«Αλήθεια αυτούς υπερασπίζονται οι δημοσιογραφικοί ταγοί της δημοκρατίας που σπεύσανε μισαλλόδοξα να κατηγορήσουν ως κρυφοπουτινικούς όσους αποκαλύπτουν τα αυτονόητα; Μήπως θα βγουν να διαψεύσουν σήμερα, ακόμα και την Ουκρανική πρεσβεία στην Ελλάδα, η οποία διαβεβαιώνει τον ελληνικό λαό ότι οι ναζιστές του Αζόφ είναι οργανικό κομμάτι των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, κάνοντας τα πράγματα ακόμα χειρότερα;

Τέλος, από πότε οι κανέλληδες υπηρετούντες τον υποκρύπτονται μοναρχοφασισμό, είναι αυτοί που θα αποφασίζουν για το πότε και το πώς η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα νομιμοποιούνται για το αν θα διαμαρτύρονται για την παρουσία όσων προσβάλουν και συκοφαντούν τη λειτουργία και την υπόσταση της;

Και για να ξεκαθαρίσουμε απαντώντας μιας και δια παντός στις συκοφαντίες. Η ΠΟΣΠΕΡΤ ποτέ δεν πήρε θέση υπέρ ή κατά της μίας ή της άλλης πλευράς. Υπερασπίστηκε τη δημοσιογραφία με επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία, ειδικά στο επίμαχο θέμα με τα ναζιστικά τάγματα Αζόφ. Είναι στοιχεία γνωστά και αδιαμφισβήτητα από το 2014 και έχουν παρουσιαστεί κατά κόρον από όλα τα ελληνικά ΜΜΕ, ακόμα και από τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς που οι σημερινοί συκοφάντες υπηρετούν, ήδη από την εποχή που τα πραξικοπήματα στην Ουκρανία είχαν εκδηλωθεί.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι ιδιαίτερα προσεκτική, απέναντι στην προπαγάνδα των εμπόλεμων μερών και δεν δέχεται a priori τις πληροφορίες που βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας και μάλιστα με μονοδιάστατη κατεύθυνση όπως κατ’ επάγγελμα κάνουν οι παραχαράκτες της δημοσιογραφίας που σήμερα μας εγκαλούν.

Ας είναι λοιπόν περισσότεροι προσεκτικοί. Ακόμα και τώρα, εμείς θα δεχτούμε να πάρουν πίσω τα όσα προσάπτουν, τόσο στον συνάδελφο Θωμά Σίδερη, όσο και στην ΠΟΣΠΕΡΤ. Τους προτρέπουμε να το τολμήσουν αν και αμφιβάλλουμε. Διαφορετικά θα παραμείνουν υπόλογοι στη συνείδηση όλων ως οι πλέον όψιμοι υπερασπιστές της αναβίωσης του ναζισμού στην Ευρώπη, και μάλιστα υπό την αιγίδα των αφεντικών τους, της πιο απονομιμοποιημένης πλέον κυβέρνησης στα μάτια του ελληνικού λαού, που γνώρισε ο τόπος.»