Απερρίφθη ως απαράδεκτη η δίωξη κατά των δημοσιογράφων Θ. Δημάδη και Δ. Σουλτογιάννη

Απερρίφθη ως απαράδεκτη η δίωξη κατά των δημοσιογράφων Θ. Δημάδη και Δ. Σουλτογιάννη

Απαράδεκτη κήρυξε το Μονομελές Πρωτοδικείο την ποινική δίωξη για πλαστογραφία που είχε ασκηθεί σε βάρος των δημοσιογράφων Θάνου Δημάδη και Δημήτρη Σουλτογιάννη, μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Γιώργου Χριστοφορίδη για την αποκαλούμενη υπόθεση «ΠερούκαGate».

Η κατηγορία σε βάρος των δύο αφορά μήνυση του κ. Χριστοφορίδη, μέλους κυβερνητικής αποστολής στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2016, σύμφωνα με την οποία οι δύο κατηγορούμενοι είχαν χρεώσει ροφήματα που είχαν πιει στο λόμπυ του ξενοδοχείου που είχε καταλύσει η ελληνική αντιπροσωπεία, στο δωμάτιο του μηνυτή, υπογράφοντας με το όνομά του.

Σήμερα, το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, μετά από ενστάσεις που υπέβαλε η υπεράσπιση των δύο δημοσιογράφων, κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για πλημμεληματική πλαστογραφία, κρίνοντας πως «η πράξη πρέπει να τελέστηκε κατά τη διάρκεια άσκησης της υπηρεσίας του υπαλλήλου, πράγμα που δεν ισχύει στην προκείμενη περίπτωση».

Όπως γνωστοποίησε ο μηνυτής δημοσιογράφος, μετά την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου, έδωσε εντολή στον δικηγόρου του να προσφύγει στα αστικά δικαστήρια

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ