ΓΔ: 897,81 0,26 (0,03 %)

Τζίρος: 57,10 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1990η
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

ΓΔ: 897,81 0,26 (0,03 %)

Τζίρος: 57,10 εκατ. €   RT

Απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τη Δικαιοσύνη από τη συνήγορο του Κουφοντίνα

Απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τη Δικαιοσύνη από τη συνήγορο του Κουφοντίνα

Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς μίλησε για την Δικαιοσύνη η συνήγορος του Δημ. Κουφοντίνα, μετά την δικαστική απόρριψη του αιτήματος του αρχιεκτελεστή της 17 Ν για την ακύρωση της απόφασης μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Συγκεκριμένα, η κ. Κούρτοβικ δήλωσε πως «από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι είναι αδύνατη η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη, γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις».

Στη συνέχεια έκανε απαξιωτική αναφορά στον θεσμό: «Έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσε ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο περιφερειακής πόλης να ανατρέψει απόφαση της κεντρικής πολιτικής σκηνής». 

Νωρίτερα, είχε απορριφθεί το αίτημα του βαρυποινίτη και αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα για ακύρωση της απόφασης μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, από το συμβούλιο πλημμελειοδικών Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της εισαγγελέως ήταν επίσης να απορριφθεί το αίτημα για ακύρωση της μεταγωγή χαρακτηρίζοντάς το «ως απαράδεκτο», ενώ στο δε αίτημα για ακύρωση της απόφασης της γενικής γραμματέως αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί το δικαστήριο αναρμόδιο, διότι πρόκειται για ατομική διοικητική πράξη και αρμόδια να την κρίνουν είναι τα διοικητικά δικαστήρια.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο απεργός πείνας εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και «δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία».