8ος χρόνος, ημέρα 2277η
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας: Ισχυρή η πιθανότητα εμπρησμού για τη φωτιά στην Κάρυστο

Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας: Ισχυρή η πιθανότητα εμπρησμού για τη φωτιά στην Κάρυστο

Ισχυρή η πιθανότητα η φωτιά στην Κάρυστο να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης. «Δεν ήταν η μονή που ξεσπά στην περιοχή τις τελευταίες μέρες, ενώ ξεσπούσαν εστίες της φωτιάς σε πολλά διαφορετικά σημεία», επισήμανε.Σημείωσε δε ότι τον προβληματίζει το γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα.

«Η φωτιά στην Κάρυστο πέρασε μέσα από τον οικισμό Κοκκίνη, υπήρξαν ζημιές σε αυλές και κάποιες ζημιές σε σπίτια», ανέφερε, διευκρινίζοντας, ωστόσο ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για καμένα σπίτια και πολύ σοβαρές ζημιές.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 9 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, το Λιμενικό Σώμα και ο Ερυθρός Σταυρός.

Ο κ. Κελαϊδίτης επισήμανε ότι η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση, ωστόσο τα Καναντέρ δεν μπόρεσαν να πετάξουν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Μόνο τα ελικόιπτερα μπορούσαν να επιχειρήσουν. Τόνισε δε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, δεν εφησυχάζουν.

«Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Έχουν σβήσει όλες οι εστίες η κυκλοφορία των οχημάτων σταδιακά θα αποκαθίσταται» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Καρύστου Ιωάννης Γκεμίσης. «100% να επιστρέψουν στους οικισμούς οι κάτοικοι, είναι ασφαλείς» διαβεβαίωσε.

Τα μέτωπα στους οικισμούς έχουν αρχίσει να γίνονται πιο διαχειρίσιμα, επισήμανε στον μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός. Έχουν υποστεί ζημιές σπίτια, αλλά δεν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς διευκρίνισε.

Ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3: «φαίνεται ότι ηρεμούν τα πράγματα επιχειρούν και εναέρια μέσα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη φωτιά. Επίγειες δυνάμεις με κίνδυνο της ζωής του κατάφεραν να σώσουν αρκετά σπίτια στον συνεταιρισμόι των Ιατρών. Σίγουρα υπάρχουν ζημιές, υπάρχουν κυρίως στον οικισμό των Ιατρών».

Πρόσθεσε, ότι προς το Μαρμάρι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. «Προβληματιζόμαστε γιατί είχαμε πάλι φωτιά χθες την ίδια ώρα περίπου» σχολίασε.