Ανοιχτά εστιατόρια, καφέ, μουσεία, κινηματογράφοι στη Βουλγαρία

Ανοιχτά εστιατόρια, καφέ, μουσεία, κινηματογράφοι στη Βουλγαρία

Επαναλειτουργούν από σήμερα στη Βουλγαρία – υπό περιορισμούς και με την τήρηση πρωτοκόλλου υγιεινής – μουσεία, γκαλερί, βιβλιοθήκες και κινηματογράφοι.

Επίσης, δόθηκε το ελεύθερο για να ξεκινήσουν ξανά οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους, υπό την προϋπόθεση ότι θα καλύπτεται το μέγιστο το 30% των υπαρχόντων θέσεων – κάτι που ισχύει και για τους κινηματογράφους.

Επίσης, εδώ και μία εβδομάδα έχει δοθεί το πράσινο φως για να ανοίξουν τις πόρτες τους εστιατόρια και καφέ, εξυπηρετώντας όμως μόνο σε ανοιχτούς χώρους και ταράτσες.

Από τις 6 Μαΐου επιτρέπονται ακόμη μια σειρά αθλητικές δραστηριότητες – όπως τένις, ποδηλασία, ελαφρά αθλήματα στίβου και γκολφ. Όσο για τον τουρισμό, επισήμως η σεζόν προβλέπεται να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου, με άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών στην Μαύρη Θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι τα περιοριστικά μέτρα στη Βουλγαρία άρχισαν να εφαρμόζονται στις 13 Μαρτίου, με τη χώρα να σημειώνει ιδιαιτέρως καλές επιδόσεις όσον φορά τα διαπιστωμένα κρούσματα και τους θανάτους από Covid-19 (1.981 και 91 αντιστοίχως μέχρι σήμερα). 

AP Photo/Valentina Petrova