Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων - Στο προσκήνιο ξανά ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων - Στο προσκήνιο ξανά ο Σωτήρης Τσιόδρας

Λίγο πριν από τον «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την ανοδική  πορεία που παρουσιάζουν τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα του κορονοϊού. 

Στο πρωθυπουργικό γραφείο αναλύουν καθημερινά τα νέα δεδομένα και προβληματίζονται για την εικόνα στη διασπορά του ιού σε συγκεκριμένες περιοχές κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. 

Παρά το ότι η κυβερνητική επιλογή του να μην ξανακλείσει η οικονομία και οι κοινωνικές δραστηριότητες είναι σε πλήρη εφαρμογή, ανησυχία συνεχίζει να καταγράφεται.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι η πληροφορία που θέλει τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μετά και την πρόσφατη εμφάνιση του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με μεγαλύτερη συχνότητα  με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Η αλήθεια είναι ότι οι δύο άντρες  δεν έπαψαν σε καμία φάση της πανδημίας να συνομιλούν, όμως τα τελευταία 24ωρα η επικοινωνία αυτή έχει πυκνώσει, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται προ των πυλών, ενώ οι εμβολιασμοί έχουν «πιάσει ταβάνι». 

Δεν αποκλείεται μάλιστα ο κ. Τσιόδρας να κάνει σύντομα ξανά την εμφάνιση του αναλόγως της πορείας της πανδημίας προκειμένου με την επιστημονική του κατάρτιση να πείσει για τον κορονοϊό. Μέχρι στιγμής πάντως κάτι τέτοιο δεν έχει προγραμματιστεί, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί για τις επόμενες εβδομάδες. 

Στην κυβέρνηση επιμένουν ότι δεν πρόκειται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα με στόχο τους ανεμβολίαστους, την ώρα που κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το ποιά θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα με βασικό στόχο την αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στο πρόγραμμα «Ελευθερία». 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν εισηγήσεις για μία νέα στοχευμένη καμπάνια ενημέρωσης της κοινωνίας με έμφαση στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Παράλληλα δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί η λεγόμενη τακτική «πόρτα πόρτα» στις τοπικές κοινωνίες. Πιο συγκεκριμένα να δοθεί έμφαση στην τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου οι δήμαρχοι αλλά και τοπικοί παράγοντες με μεγάλη επιρροή ώστε να πεισθούν μεγαλύτερος αριθμός πολιτών για να εμβολιαστούν. Όλοι πάντως συμφωνούν ότι τα περιθώρια ελιγμών ως προς τους εμβολιασμούς είναι περιορισμένα.