ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2019η
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

Αναστατώνουν το ΚΙΝΑΛ οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις

Αναστατώνουν το ΚΙΝΑΛ οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις

Αναστάτωση προκαλεί στο ΚΙΝΑΛ η πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis για την μεγάλη απήχηση του πρωθυπουργού στο Κέντρο.

Την Κυριακή, ο ΓΓ του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου κατηγόρησε τον Στράτο Φαναρά της Metron Analysis, για «φανταστική δημοσκόπηση» επειδή έδειχνε το 92% των ψηφοφόρων να αξιολογούν θετικά τον Πρωθυπουργό. Στον Β. Κεγκέρογλου απάντησε ο Στ. Φαναράς, ενώ στον διάλογο μέσω social media παρενέβη σήμερα και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, που αναφερόμενος στην δυσαρέσκεια στελεχών του ΚΙΝΑΛ για την συντριπτική αποδοχή του πρωθυπουργού από τους ψηφοφόρους του κόμματος, σχολιάζει ειρωνικά ότι «...με ένα 75%, ας πούμε, θα ήταν ευχαριστημένοι και δεν θα διαμαρτύρονταν»,

Τα ευρήματα για την απήχηση του πρωθυπουργού από το κέντρο δεν είναι τα μοναδικά. Στο ερώτημα της ίδιας δημοσκόπησης (Metron Analysis) ποια η γνώμη σας για τις αλλαγές υπέρ της ασφάλειας στα πανεπιστήμια, το 84% των ερωτηθέντων-ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ τάσσεται υπερ. Ευρήματα σαν αυτά αποτυπώνουν τον θετικό τρόπο με τον οποίο οι ψηφοφόροι του τελευταίου δέχονται συγκεκριμένες πολιτικές της κυβέρνησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και ψηφοφόροι της ΝΔ. Τέτοια ωστόσο δημοσκοπικά ευρήματα είναι ενδεικτικά για τις διαθέσεις των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ στο σενάριο μελλοντικών συνεργασιών εφόσον αυτές προκύψουν από τα εκλογικά αποτελέσματα.

Η ανάρτηση του Β.Κεγκέρογλου

«Ο φίλος Στράτος Φαναράς της Μέτρον Ανάλυσις, ξέχασε να γράψει ότι η δημοσκόπηση με το Εμβερικό 92% έγινε ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης που ήταν κάποτε στο χώρο μας. Στράτο σε κατηγορώ ευθέως για φανταστική δημοσκόπηση και σε προκαλώ να με μηνύσεις! Τι όχι;;;» έγραψε στο Twitter.

Ακολούθησε απάντηση χθες, από τον Στ. Φαναρά, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «οι σημερινοί 80αρηδες που προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα μαζί με τους συνοδούς τους είναι οι 35αρηδες της Αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτοί που ακολούθησαν το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να αλλάξουν τώρα εκλογική συμπεριφορά και να ψηφίσουν ΝΔ ας μην ανησυχεί τόσο, αλλά ίσως έχουν κάποιο λόγο να πουν μια καλή κουβέντα για τον Πρωθυπουργό (και όχι για τη ΝΔ). Εξ ου και στην πρόθεση ψήφου το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να κινείται στην αναγωγή περίπου στα επίπεδα που κατέγραψε στις εκλογές».

Την Δευτέρα πάντως ο Β. Κεγκέρογλου επανήλθε στο θέμα, ενώ στον διάλογο μέσω social media παρενέβη ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Διαμαρτύρονται εκεί στο ΚΙΝΑΛ, επειδή κάποιες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 92% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον Μητσοτάκη. Ε, όχι και 92%", λένε. Ενώ με ένα 75%, ας πούμε, θα ήταν ευχαριστημένοι και δεν θα διαμαρτύρονταν», έγραψε.

Στον Γιώργο Φλωρίδη απάντησε εκ νέου ο κ. Κεγκέρογλου: «Αγαπητέ Γιώργο, δεν διαμαρτυρήθηκε το «ΚΙΝΑΛ» αλλά ο Κεγκέρογλου, που μάλλον επιβεβαιώθηκε από την απάντηση του Ερευνητή την οποία προφανώς δεν είδες και παρουσιάζεσαι ως βασιλικότερος του βασιλέως».