Ανάκαμψη της οικονομίας βλέπει η Τράπεζα της Αγγλίας

Ανάκαμψη της οικονομίας βλέπει η Τράπεζα της Αγγλίας

Ο διευθυντής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι δήλωσε σήμερα ότι η βρετανική οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει από την κρίση της πανδημίας, αν και κάποιοι κλάδοι με πολλές θέσεις εργασίας παραμένουν αδύναμοι και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές είναι αβέβαιες.

«Βλέπουμε επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας. Αρχίζουμε να βλέπουμε την ανάκαμψη», ανέφερε ο Μπέιλι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Τα στοιχεία δείχνουν «δυναμική» επανεκκίνηση της δραστηριότητας στις αγορές ακινήτων και στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, όχι όμως και στους κλάδους της φιλοξενίας και της διασκέδασης, που απασχολούν έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων, σιγά με χαμηλές αμοιβές.

Το κατά πόσο οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στον τρόπο ζωής που είχαν πριν την κρίση αποτελεί «ένα πολύ μεγάλο ερώτημα» είπε ο Μπέιλι, καθώς είναι πολύ υπαρκτή η πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος ή τοπικών εξάρσεων.

Επιπλέον, δεν είναι ακόμα γνωστή η πιθανή μακροπρόθεσμη ζημιά στην οικονομία που μπορεί να προκύψει από πτωχεύσεις επιχειρήσεων.