8ος χρόνος, ημέρα 2281η
Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

Αναβάθμιση της συνεργασίας με ΗΠΑ και στον τομέα της ασφάλειας

Αναβάθμιση της συνεργασίας με ΗΠΑ και στον τομέα της ασφάλειας

Η ενίσχυση της συνεργασίας Ηνωμένων Πολιτειών για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή της ανατολικής μεσογείου και τα Βαλκάνια βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου στην Ουάσιγκτον.

Μετά τη συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του, Alejandro Mayorkas, ο Τ. Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν πολύ ισχυρή στρατηγική σχέση και στον τομέα της ασφάλειας. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και συνεργαζόμαστε στενά για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ταραγμένη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης».

«Με τον ομόλογό μου Alejandro Mayorkas συζητήσαμε την περαιτέρω αναβάθμιση της στρατηγικής συνεργασίας μας και την ανάγκη η Ελλάδα να παίξει έναν στρατηγικό, περιφερειακό ρόλο στα Βαλκάνια και τη Νοτιανατολική Μεσόγειο στον τομέα της ασφάλειας», ανέφερε ο υπουργός και υπογράμμισε:

«Για τον σκοπό αυτό, συμφωνήσαμε να εντείνουμε και να αναβαθμίσουμε τις κοινές εκπαιδεύσεις στελεχών των υπηρεσιών μας, ιδιαίτερα στους τομείς του ηλεκτρονικού εγκλήματος, της ανταλλαγής πληροφοριών και της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Επίσης, η συνεργασία μας αφορά και τον τομέα της παράνομης μετανάστευσης.

Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Mayorkas για τις αυξανόμενες πιέσεις στα σύνορα της χώρας μας και τα μέτρα που παίρνουμε ανταποκρινόμενοι με απόλυτη ετοιμότητα σε οποιαδήποτε κρίση».