Αναβάλλονται όλοι οι αγώνες μπάσκετ στην Ιταλία λόγω κορονοϊού

Αναβάλλονται όλοι οι αγώνες μπάσκετ στην Ιταλία λόγω κορονοϊού

Την αναβολή όλων των αγώνων των πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας μπάσκετ, Τζάνι Πετρούτσι, καθώς τα κρούσματα της επιδημίας του νέου κορονοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται.

Πιο αναλυτικά, ο Τζάνι Πετρούτσι, μιλώντας σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης ανέφερε πως σύντομα θα ενημερώσει για την αναβολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας το υπουργό Αθλητισμού της γειτονικής χώρας Βιτσένζο Σπανταφόρα.

«Είμαι ο μόνος που δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις αποφάσεις σχετικά με το μπάσκετ γιατί θέλω να ενημερώσω τον υπουργό Β. Σπανταφόρα. Δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, πρέπει να παρθούν δύσκολε αποφάσεις», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Θα ενημερώσω τον υπουργό και στη συνέχεια θα επισημοποιήσω την απόφαση. Από αύριο ο καθένας θα μπορεί να με κρίνει...», ανέφερε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ανακοινώθηκε η ακύρωση όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων στις περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο, τις περιοχές όπου σημειώνεται έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία, ενώ οι επικείμενοι αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ Ίντερ και Λουντογκόρετς την Πέμπτη και μεταξύ Γιουβέντους και Ίντερ την Κυριακή θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

AP Photo/Gregorio Borgia