Αμερικανοί επενδυτές θέλουν να αγοράσουν το TikTok

Αμερικανοί επενδυτές θέλουν να αγοράσουν το TikTok

Μια ομάδα επενδυτών φιλοδοξεί να εξαγοράσει το TikTok από τον κινέζικο ιδιοκτήτη του, καθώς η δημοφιλής εφαρμογή βίντεο προσπαθεί να αποφύγει την απαγόρευση του Λευκού Οίκου.

Οι επενδυτές General Atlantic και Sequoia Capital, βρίσκονται σε συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και άλλους ρυθμιστικούς φορείς για να διαπιστώσουν αν η εξαγορά αυτή θα ικανοποιούσε τις ανησυχίες των Αμερικανών αξιωματούχων.

Το Tik Tok λανσαρίστηκε το 2016 από την Κινεζικό κολοσσό ByteDance και από το 2018 επεκτάθηκε στην διεθνή αγορά. Επί της ουσίας είναι μια εφαρμογή δημιουργίας και ανταλλαγής σύντομων βίντεο. Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν μικρά μουσικά βίντεο από 3 έως 15 δευτερόλεπτα και σύντομα βίντεο που παίζουν σε λούπα από 3 έως 60 δευτερόλεπτα. Έχει αρκετές διαφορές συγκριτικά με το Instagram, αφού η εναλλαγή στα βίντεο γίνεται με ένα σκρολάρισμα πάνω και κάτω και όχι προς τα αριστερά και δεξιά, όπως στα πιο «παραδοσιακά» κοινωνικά δίκτυα.

Η αυξανόμενη επιρροή που έχει το Tik Tok του δίνει μια δύναμη που δεν μπορεί να αγνοηθεί από καμία κυβέρνηση. Στις ΗΠΑ, το TikTok έχει γίνει μέρος της πολιτικής συζήτησης, καθώς η κυβέρνηση Tραμπ ξεκίνησε έρευνα για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Πριν λίγες μέρες ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπεο δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει τη  απαγόρευση κινεζικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του TikTok.