7ος χρόνος, ημέρα 2157η
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Αμβρόσιος: Χαρακτήρισε τον αγιασμό ως «φάρμακο για τον κορονοϊό»

Αμβρόσιος: Χαρακτήρισε τον αγιασμό ως «φάρμακο για τον κορονοϊό»
Eurokinissi

«Αυτό είναι το φάρμακο για κάθε αμαρτία όπως και το φάρμακο για τον κορονοϊό» είπε ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, κατά τη διάρκεια λειτουργίας την Κυριακή, κρατώντας ψεκαστήρι το οποίο περιείχε αγιασμό. Η τοποθέτηση του Αμβρόσιου προκάλεσε τις αντιδράσεις των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης που παρευρίσκονταν στην λειτουργία.

Αρχικά είχε μιλήσει ο εφημέριος του Ναού πραγματοποιώντας καθαρά θρησκευτικού τύπου ομιλία και στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο κ. Αμβρόσιος ο οποίος ενημέρωσε πως είχε προσωπικούς λόγους από το παρελθόν και γι’ αυτό ήθελε να είναι παρών στην εορτή της συγκεκριμένης εκκλησίας αναφέρει το flamis.gr.

Ο τέως Μητροπολίτης ανέβηκε στο ιερό για να μιλήσει και προς το τέλος της ομιλίας του έβγαλε το ψεκαστήρι για τον Αγιασμό και είπε το εξής: «Αυτό είναι το φάρμακο για κάθε αμαρτία, όπως και το φάρμακο για τον κορονοϊό».

Στα πρώτα καθίσματα βρίσκονταν τοπικοί αξιωματούχοι, όπως ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος αντέδρασε έντονα στην κίνηση του Αμβρόσιου: Γύρισε την πλάτη του στον ιεράρχη, φώναξε δυνατά τη λέξη «ντροπή» και αποχώρησε.

«Αισθάνθηκα ότι ζω στον Μεσαίωνα. Παλεύουμε για να πείσουμε για την αλήθεια της επιστήμης και υπάρχουν ιεράρχες που προσπαθούν να μας πουν για το ψεκαστήρι. Το ελάχιστο που είχα να κάνω ήταν να αποχωρήσω από τον Ναό. Αυτό που έγινε ήταν προσβολή στην αλήθεια της επιστήμης» τονίζει με δήλωσή του στην «Πελοπόννησο» ο Χ. Μπονάνος.

Ο Αμβρόσιος συνέχισε κανονικά την ομιλία του μετά την αποχώρηση του αντιπεριφερειάρχη.