Alpha Bank: Δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας για λογαριασμούς - συναλλαγές

Alpha Bank: Δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας για λογαριασμούς - συναλλαγές

Τεχνικό πρόβλημα παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στα συστήματα της Alpha Bank που αφορούσε αποστολή μηνυμάτων προς τους πελάτες της. Η αποστολή των μηνυμάτων αυτών προκάλεσε όπως ήταν φυσιολογικό σύγχυση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα αντιμετωπίζει πλήρως το τεχνικό αυτό πρόβλημα και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με την ομαλή της λειτουργία.

Τα μηνύματα που εστάλησαν ενημέρωσαν τους πελάτες της τράπεζας για συναλλαγές που είχαν γίνει τις προηγούμενες ημέρες. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το πρόβλημα αφορά σε εσωτερικά συστήματα και δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για τα προσωπικά δεδομένα των πελατών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτό που συνέβη είναι ότι λόγω του τεχνικού προβλήματος πολλοί πελάτες της τράπεζας έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους για κάποια ενέργεια που είχαν κάνει ημέρες νωρίτερα.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, «λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές. Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας. Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Οι τεχνικές υπηρεσίας της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται  από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος. Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν».