Αλκ. Βατόπουλος: Η κατάσταση στην Αττική θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα

Αλκ. Βατόπουλος: Η κατάσταση στην Αττική θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα
Eurokinissi

«Θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα η κατάσταση γι' αυτό προτείνεται να αυστηροποιηθούν τα μέτρα καθώς έχουμε αύξηση στις διασωληνώσεις και έχουμε αρκετές συρροές» ανέφερε για την Αττική ο Αλκ. Βατόπουλος, εξηγώντας τη λογική πίσω από τις νέες προτάσεις για μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο καθηγητής Μικροβιολογίας σημείωσε πως «αν έχετε παρατηρήσει και στη Σερβία και στο Ισραήλ έγινε ξαφνικά η αύξηση. Και αν αυτό συμβεί είναι δύσκολο η κατάσταση να ελεγχθεί».

Χαρακτήρισε και «καλό και κακό» ότι επέστρεψαν οι κάτοικοι των αστικών κέντρων σημειώνοντας ότι «το καλό είναι ότι δεν θα έχουμε μετακινήσεις στην Ελλάδα».

«Η προσπάθεια είναι να περιορίσουμε τις πιθανότητες να μεταφερθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο ο κορωνοϊός χωρίς να επηρεάσουμε την καθημερινότητα του. Η μάσκα είναι ένα τέτοιο μέτρο. Η χρήση της είναι κρίσιμη καθώς η μάσκα είναι το πιο βολικό όπλο με την έννοια ότι δεν επηρεάζει την καθημερινότητα» πρόσθεσε.

Εξήγησε, , ότι «πάντα έχουμε πει ότι η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους πρέπει να χρησιμοποοιείται σε χώρους με συνωστισμό όπως η λαϊκή αγορά ή ένας πολυσύχναστος δρόμος».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «χρήσιμο το διαφορετικό ωράριο, χρήσιμη και η τηλεργασία όπου μπορεί να γίνει».