Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 14:57

-A +A

Αλ. Χαρίτσης: Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα επιδεινωθεί

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 14:57
Αλ. Χαρίτσης: Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα επιδεινωθεί
-A +A

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ή δεν έχει κατανοήσει το πρωτοφανές κύμα της ύφεσης που έρχεται ή ακόμη χειρότερα, έχει συγκεκριμένο σχέδιο, βασισμένο στην ιδεοληπτική εμμονή της υπέρ του αόρατου χεριού της αγοράς που δήθεν θα ρυθμίσει την κρίση, το οποίο αποτελεί καταστροφική επιλογή», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

«Η ύφεση θα έχει τεράστιο βάθος και μεγάλη διάρκεια, η ελληνική οικονομία θα δει συνέπειες μεγαλύτερες από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που έχει και της εξάρτησής της από τον τουρισμό και την ιδιωτική κατανάλωση, αλλά και λόγω του εύθραυστου ακόμη χαρακτήρα της μετά την 10ετή κρίση από την οποία μόλις εξήλθε», ανέφερε. «Οι συνθήκες αυτές, επομένως, απαιτούν ριζοσπαστικά μέτρα. Δεν μπορούμε να πάμε με τη λογική της ανοσίας της αγέλης στην οικονομία, όπου θα επικρατήσει τελικά το δίκαιο του ισχυρού και θα οδηγηθούμε σε πλήρη αναδιάρθρωση της οικονομίας, σε χιλιάδες λουκέτα και στην εκτόξευση της ανεργίας, την οποία εμείς καταφέραμε με πολύ κόπο να μειώσουμε κατά 10%», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση αναλαμβάνει ένα αχρείαστο ρίσκο ανοίγοντας τα σχολεία για 10 μόλις μέρες, ειδικά τα δημοτικά, το οποίο θα έπρεπε να έχει εξηγήσει. Όχι τόσο στην αντιπολίτευση, αλλά στις οικογένειες και στην εκπαιδευτική κοινότητα, που δικαίως ανησυχούν. Δεν εξυπηρετεί εκπαιδευτικές αλλά μόνο πολιτικές σκοπιμότητες αυτή η κίνηση».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα