Αλ. Βατόπουλος: Δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό

Αλ. Βατόπουλος: Δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό

Επιφυλακτικός αναφορικά με την άρση της απαγόρευσης μετακινήσεων μεταξύ νομών εμφανίστηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορoνοϊό, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας πως  ο κορoνοϊός είναι απρόβλεπτος και πως δεν πρέπει να παίρνουμε θάρρος, παρά το μερικό άνοιγμα της οικονομίας.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως «δεν νομίζω ότι θα επιτραπεί η μετακίνηση σε πράσινους νομούς από άλλους νομούς», ενώ διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Παρασκευή.

Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος φάνηκε ιδιαίτερα διστακτικός στο ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού, φέρνοντας ως παράδειγμα τις Σέρρες, οι οποίες γέμισαν με κρούσματα κορoνοϊού όταν άρχισαν να πηγαίνουν εκεί κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, φέρνοντας μαζί τους το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο της πόλης.

Στη συνέχεια ο καθηγητής τόνισε πως ο κορoνοϊός είναι απρόβλεπτος και πως δεν πρέπει να παίρνουμε θάρρος, παρά το μερικό άνοιγμα της οικονομίας, με λιανεμπόριο, κομμωτήρια κλπ. «Δεν είδαμε την αύξηση που φοβόμασταν κι αυτό είναι καλό», δήλωσε αναφορικά με τις ημέρες μετά τις Γιορτές, οι οποίες και φόβιζαν τους επιστήμονες, ενώ συμπλήρωσε: «Η επιδημία εξαρτάται από την συμπεριφορά του κόσμου».

Τέλος, αναφορικά με τους εμβολιασμούς και τους αργούς ρυθμούς που παρατηρούνται, ο καθηγητής ανέφερε πως συγκλίνουν διάφοροι παράγοντες, όπως η παραγωγή, η διανομή και η οργάνωση ενώ φάνηκε αισιόδοξος πως «σιγά σιγά θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί».