ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας»: Ακόμη 2 κρούσματα, συνολικά 60 οι νοσούντες

Ακόμη 2 κρούσματα, συνολικά 60 οι νοσούντες

Δύο εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό, αυξάνοντας το μέχρι στιγμής αριθμό του προσωπικού που έχει νοσήσει σε πάνω από 60 άτομα, ενώ σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα άλλων «ύποπτων» κρουσμάτων, που ενδεχομένως ανεβάσουν κι άλλο τον αριθμό των νοσούντων.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr χθες πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη για τον τρόπο αντιμετώπισης της επέκτασης του κορονοϊού στα δύο νοσοκομεία αναφοράς της Πάτρας, παρουσία κυβερνητικού αξιωματούχου,  και τις επόμενες ώρες θα ακολουθήσουν και άλλες έκτακτες επαφές κυβερνητικών παραγόντων, μετά την έκρηξη κρουσμάτων στην περιοχή που θέτει σε συναγερμό το σύστημα υγείας της περιοχής.

Για την κατάσταση  στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της Πάτρας, το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και το Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, μίλησε το πρωί του Σαββάτου, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης. Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο thebest.gr τόνισε ότι πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της πόλης είναι τεράστια. Συγκεκριμένα στην Πάτρα νοσηλεύονται 52 ασθενείς,

«Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται 18 ασθενείς στη μονάδα covid ενώ έξι βρίσκονται στη ΜΕΘ. Από αυτούς διασωληνωμένοι είναι οι δύο (οι τέσσερις είναι με μάσκα). Από την άλλη, στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, στην κλινική νοσηλεύονται 27 ασθενείς ενώ ένας ακόμη βρίσκεται στη ΜΕΘ» ανέφερε.

Όπως πρόσθεσε ο Γιάννης Καρβέλης, «η πίεση έχει αρχίσει και ασκείται στα νοσοκομεία και αυτό έχει μία λογική από τη στιγμή που καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων μέσα στην πόλη της Πάτρας, για αυτό και η πολιτεία πήρε χθες τα συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να αναχαιτιστεί αυτό το κύμα και να μειωθεί η πίεση προς τις νοσηλευτικές μονάδες».

Ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας αντιμετωπίζεται και δεν θα αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας αβοήθητο», ενώ από την πλευρά της η Αστυνομία πραγματοποιεί «συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης, «για την πιστή τήρηση των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί».

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί διενεργούνται rapid - test έξω από το κτίριο του επιμελητηρίου Αχαΐας, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, όπου καταγράφεται μεγάλη προσέλευση πολιτών. Όπως δήλωσε ο Γιάννης Καρβέλης, «ήταν μία ιδέα που είχαμε επεξεργαστεί μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα χώρο στο κέντρο της Πάτρας, για να διενεργούνται ελεύθερα rapid test σε όσους το επιθυμούν, αλλά και σε μέλη του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του εμπορικού κόσμου».

«Αυτή η προσπάθεια», συνέχισε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, «έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα η Πάτρα πιέζεται πάρα πολύ από την αύξηση κρουσμάτων και ως εκ τούτου είναι μία ακόμα ευκαιρία για να δούμε πώς κινείται η πανδημία μέσα στην κοινότητα και ταυτόχρονα ποια είναι τα εκείνα στοιχεία, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψιν από τις αρμόδιες αρχές».

Σχετικά με τους ελέγχους της Αστυνομίας, που ξεκίνησαν από τις 6:00 σήμερα το πρωί, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «υπάρχουν κλιμάκια αστυνομικών σε πολλά σημεία, τόσο μέσα στην Πάτρα, όσο και κοντά στις εισόδους της πόλης, ώστε να διενεργούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι, σχετικά με την τήρηση των μέτρων για τις μετακινήσεις». Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, «διενεργούνται έλεγχοι μέσα στην πόλη, όσον αφορά στα μέτρα που ισχύουν για την απαγόρευση της λειτουργίας καταστημάτων».

Οι έλεγχοι, σύμφωνα με τον Απόστολο Μαρτζάκλη, «θα συνεχιστούν και μετά τις 6:00 το απόγευμα, όπου ισχύσει στο δήμο Πατρέων η απαγόρευση των μετακινήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι στην επιδημιολογική εικόνα της Πάτρας αναφέρθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, λέγοντας ότι «στο Δήμο Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, τα ενεργά κρούσματα ήταν 173 στις 30 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα και αυτή τη στιγμή είναι 349, έχουν δηλαδή υπερδιπλασιαστεί μέσα σε μερικές ημέρες (αύξηση των κρουσμάτων 50,43%)».