Άκαρπες οι συνομιλίες της Jaguar Land Rover με τη Βρετανική κυβέρνηση για οικονομική βοήθεια

Άκαρπες οι συνομιλίες της Jaguar Land Rover με τη Βρετανική κυβέρνηση για οικονομική βοήθεια

Οι συνομιλίες μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και της ινδικής Tata Group ιδιοκτήτριας εταιρείας της Jaguar Land Rover κατέληξαν χωρίς αποτέλεσμα, αυξάνοντας την αβεβαιότητα για το μέλλον της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας. 

Land Rover και Jaguar έχουν εξαγοραστεί από την ινδικό όμιλο Tata εδώ και αρκετά χρόνια, λειτουργώντας υπό την διαχείριση της Tata Motors. Το τελευταίο διάστημα η JLR αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθώς το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου είχε απώλειες της τάξης του ενός δισ. λιρών, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times. Να σημειωθεί πως οι πωλήσεις στην JLR, που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας, μειώθηκαν πάνω από 42% κατά τη διάρκεια του τριμήνου και η Tata Motors δήλωσε ότι οι προοπτικές για JLR παραμένουν αβέβαιες.

Παράλληλα, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν μπορούσε να λάβει έκτακτο δάνειο από το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Τράπεζας της Αγγλίας για τον κορονοϊό λόγω της κακης πιστοληπτικής αξιολόγησης. Εδώ και ένα περίπου χρόνο η S&P έχει υποβαθμίσει την αξιολόγηση της JLR στην κατηγορία Β+ από ΒΒ- λαμβάνοντας υπόψη το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στη μετά Brexit εποχή.