Αγωγή σε Μασκ και Twitter από μέτοχο για την εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων

Αγωγή σε Μασκ και Twitter από μέτοχο για την εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων

Ο Έλον Μάσκ και το Twitter μηνύθηκαν την Παρασκευή από ένα συνταξιοδοτικό ταμείο της Φλόριντα που επιδιώκει να εμποδίσει τον  Μασκ να ολοκληρώσει γρήγορα την προγραμματισμένη εξαγορά της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε μια καταγγελία που κατατέθηκε στο Δικαστήριο του Ντέλαγουερ, το Αστυνομικό Συνταξιοδοτικό Ταμείο του Ορλάντο είπε ότι βάσει του νόμου του Ντέλαγουερ ο Μασκ δεν μπορεί να ολοκληρώσει την εξαγορά έως τουλάχιστον το 2025, εκτός εάν εγκρίνουν οι κάτοχοι των δύο τρίτων των μετοχών που δεν ανήκουν σε αυτόν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το Twitter και το διοικητικό συμβούλιο του, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου Παράγκ Αγκραουάλ, είναι επίσης κατηγορούμενοι.

Η αγωγή επιδιώκει να καθυστερήσει το κλείσιμο της συγχώνευσης τουλάχιστον μέχρι το 2025, να δηλώσει ότι οι διευθυντές του Twitter παραβίασαν τα καθήκοντα τους και να διεκδικήσει νομικές αμοιβές και έξοδα. Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει. Ένας δικηγόρος του Μασκ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο, σύμφωνα με το Reuters.