8ος χρόνος, ημέρα 2477η
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Αγία Πετρούπολη - Παραδόθηκε ο άνδρας που κρατούσε με τσεκούρι ομήρους έξι παιδιά

Αγία Πετρούπολη - Παραδόθηκε ο άνδρας που κρατούσε με τσεκούρι ομήρους έξι παιδιά

Παραδόθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 24 Νοεμβρίου ο άνδρας που είχε κλειστεί νωρίτερα το πρωί στο διαμέρισμα του στη συνοικία Κολπίνσκι της Αγίας Πετρούπολης, κρατώντας σε ομηρεία έξι παιδιά.

«Μόνος του άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος και παραδόθηκε», δήλωσε πηγή από τις δυνάμεις αμέσου δράσεως.

Τα έξι παιδιά τα πήραν από το διαμέρισμα, εκ των οποίων τα δύο τα πήραν στα χέρια τους και τα έβγαλαν από το διαμέρισμα οι γιατροί που έφθασαν στο σημείο.

Ο άνδρας είχε διαπληκτισθεί με τη σύζυγό του, την οποία έδιωξε από το διαμέρισμα στο οποίο κλειδώθηκε οπλισμένος με τσεκούρι με τα έξι παιδιά απειλώντας να τα σκοτώσει. Το μικρότερο είναι ηλικίας τριών ετών και το μεγαλύτερο 15. Όπως γράφει ο ιστότοπος Fontanka.ru, τα 3 παιδιά ήταν του ζευγαριού και τα άλλα τρία της γυναίκας του από τον πρώτο της γάμο.

Όπως περιγράφει ο ιστότοπος Fontanka της Αγίας Πετρούπολης, οι αρχές προσπαθούσαν να πείσουν τον 38χρονο Ντενίς Μπελτιουκόφ επι αρκετές ώρες να παραδοθεί. Μετά από τεσσερισήμισι ώρες έβγαλε τα παιδιά από το διαμέρισμα και ο ίδιος παραδόθηκε στην αστυνομία. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε παιδιατρική κλινική για να τα εξετάσουν οι γιατροί. Ο Μπελτιουκόφ παραδόθηκε αφού συνομίλησε με τον εισαγγελέα της περιοχής Ίγκορ Ιφκιν, γράφει ο ιστότοπος επικαλούμενος την εισαγγελία, ενώ επισημαίνει ότι δεν έγινε γνωστό προς το παρόν με ποια πρόφαση τον έπεισαν να αφήσει τα παιδιά ελεύθερα και να παραδοθεί ο ίδιος. Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι έφυγε από το διαμέρισμα του μαζί με τον εισαγγελέα.

Το συμβάν επιβεβαίωσε και το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών. Το ίδιο μάλιστα ανέφερε ότι ο άνδρας δεν ήταν καταγεγραμμένος στα αρχεία της αστυνομίας. Εκπρόσωπος της επαρχιακής διοίκησης ανέφερε ότι ο δράστης ήταν καταγεγραμμένος σε ψυχιατρείο.