Αγγλία: Λήξη του lockdown στις 2 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο Μπ. Τζόνσον

Αγγλία: Λήξη του lockdown στις 2 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο Μπ. Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα το σχέδιό του για τοπικούς περιορισμούς κατά του νέου κορονοϊού, που θα αντικαταστήσει το lockdown στην Αγγλία στις αρχές Δεκεμβρίου και θα στηρίζεται στην ανάπτυξη ενός συστήματος μαζικής ιχνηλάτησης επαφών.

 βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι το lockdown τεσσάρων εβδομάδων, που βρίσκεται σε εφαρμογή στην Αγγλία, δεν θα παραταθεί πέραν τις 2 Δεκεμβρίου, όταν και θα επιστραφεί ένα σύστημα τοπικών απαγορευτικών μέτρων για τον περιορισμό του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

O πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι το lockdown των τεσσάρων εβδομάδων, που βρίσκεται σε ισχύ στην Αγγλία, σταματά στις 2 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό θα ισχύει ένα σύστημα τοπικών απαγορευτικών μέτρων για τον περιορισμό του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού. Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει οι περιορισμοί να είναι ανάλογοι με τα κρούσματα στις περιοχές της Βρετανίας.

Σε όλη την Αγγλία, θα ανοίξουν ξανά τα καταστήματα, τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αναψυχής.

Τα υπαίθρια αθλήματα θα μπορούν επίσης να συνεχιστούν, ενώ οι πιστοί θα μπορούν να προσεύχονται στις εκκλησίες και γενικότερα στους χώρους λατρείας .

Για πρώτη φορά μετά το πρώτο lockdown της χώρας, τον Μάρτιο, θα επιτρέπονται οι συναυλίες σε υπαίθρια αθλητικά στάδια και σε περιοχές με λιγότερα κρούσματα κορονοϊού.

Οι παμπ, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα ανοίξουν ξανά μόνο στις περιοχές που ανήκουν στη ζώνη 1 και στη ζώνη 2, στις περιοχές δηλαδή με τα λιγότερα κρούσματα. 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, την χώρα με τους περισσότερους νεκρούς από την νόσο στην Ευρώπη (54.600), κάθε βρετανική επαρχία αποφασίζει για τη δική της στρατηγική στην υγειονομική κρίση.

Η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης έρχεται την επομένη από την αυστηροποίηση των περιορισμών σε 11 περιοχές της Σκωτίας και την ανακοίνωση νέων απαγορεύσεων στη Βόρεια Ιρλανδία, διάρκειας δύο εβδομάδων, έως τις 11 Δεκεμβρίου.