Αγ. Συρίγος: Θα υπάρξει κατάλογος κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας και θα εφαρμοστούν ανά πάσα στιγμή

Αγ. Συρίγος: Θα υπάρξει κατάλογος κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας και θα εφαρμοστούν ανά πάσα στιγμή

Την εκτίμηση πως θα υπάρξει κατάλογος κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, οι οποίες θα μπορούν να εφαρμοστούν ανά πάσα στιγμή εξέφρασε ο διεθνολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Συρίγος, σημειώνοντας παράλληλα πως καθοριστικός παράγοντας για τις περαιτέρω εξελίξεις θα είναι η στάση που θα κρατήσει στο εξής η τουρκική πλευρά.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο κ. Συρίγος τόνισε πως το παραπάνω ενδεχόμενο ακυρώνει την τουρκική πολιτική, καθώς η ηγεσία της γειτονικής χώρας φοβάται τις επιπτώσεις στην οικονομία της και για αυτό προσπαθεί να τις αποφύγει.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος τόνισε πως πολλά θα εξαρτηθούν και από την επιμονή της Τουρκίας στο μνημόνιο με την Λιβύη, υπογραμμίζοντας πως όσο η Τουρκία επιμένει στην σκληρή γραμμή τόσο θα μειώνονται οι προϋποθέσεις να βρεθεί μια λύση, ενώ στάθηκε και στο γεγονός πως δύο ερευνητικά σκάφη της γειτονικής χώρας παραμένουν εντός κυπριακής ΑΟΖ.

Ωστόσο, μεγάλο ρόλο θα παίξει η τουρκική στάση. Οι Τούρκοι παραμένουν με δύο πλοία εντός κυπριακής ΑΟΖ.

Τέλος, ο κ. Συρίγος ανέφερε πως η ελληνική πλευρά θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση και να κινηθεί γρήγορα, ενώ τόνισε πως σε περίπτωση που δεν υπάρξουν απαντήσεις, τότε θα πρέπει να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.