ΓΔ: 815,14 0,04 (0,00 %)

Τζίρος: 25,75 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1950η
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 815,14 0,04 (0,00 %)

Τζίρος: 25,75 εκατ. €   RT

Αφγανιστάν: Επίθεση σε αυτοκινητοπομπή με πέντε νεκρούς στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Επίθεση σε αυτοκινητοπομπή με πέντε νεκρούς στην Καμπούλ

Πέντε μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη σε επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την οποία συνόδευαν στην επαρχία της Καμπούλ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αποστολής του ΟΗΕ.

Η Αποστολή Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν (UNAMA) διευκρίνισε ότι κανένα μέλος του προσωπικού της δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, που διαπράχθηκε στη Σουρόμπι, περιοχή όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη, κοντά στην αφγανική πρωτεύουσα, πάνω στον δρόμο που συνδέει την Καμπούλ με την Τζαλαλάμπαντ.

«Η οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν θρηνεί την απώλεια πέντε μελών της αφγανικής Διεύθυνσης Υπηρεσίας Προστασίας σε συμβάν που σημειώθηκε σήμερα (σ.σ. χθες Πέμπτη) στην περιοχή Σουρόμπι», ανέφερε η αποστολή μέσω Twitter, αναφερόμενη σε μια μονάδα του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών που φυλάσσει το προσωπικό του ΟΗΕ, ξένες πρεσβείες και σημαντικά πρόσωπα.

«Κανένα μέλος του προσωπικού του ΟΗΕ δεν τραυματίστηκε και κανένα όχημα δεν υπέστη ζημιά στη διάρκεια της επίθεσης, η οποία έπληξε όχημα της ΔΥΠ που συνόδευε την αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ», διευκρινίζεται στο tweet.

Δεν είναι σαφές ποιοι επιτέθηκαν, ούτε εάν είχαν στόχο τον ΟΗΕ ή τις δυνάμεις ασφαλείας. Στη χώρα δρουν τόσο οι ισλαμιστές αντάρτες του κινήματος των Ταλιμπάν, όσο και τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Το υπουργείο Εσωτερικών εκτιμά ότι η ενέργεια έγινε από τους Ταλιμπάν, σύμφωνα με στέλεχός του που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Ωστόσο, εκπρόσωπος των ισλαμιστών ανταρτών αντέταξε πως δεν είχαν καμία σχέση με την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ