Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, 20:12

-A +A

Αδ. Γεωργιάδης: Θέλω να ανοίξει η εστίαση αλλά τον τελικό λόγο έχουν οι επιστήμονες

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, 20:12
Αδ. Γεωργιάδης: Θέλω να ανοίξει η εστίαση αλλά τον τελικό λόγο έχουν οι επιστήμονες
-A +A

«Οι πρώτες δύο εβδομάδες κινήθηκαν  καλά και σε άνοδο σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στον τζίρο του λιανικού εμπορίου, ενώ όπως διαβεβαίωσε τα μέτρα υγιεινής τηρούνται από την πλειοψηφία των επιχειρηματιών και των πελατών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης για την εστίαση είπε ότι στόχος του υπουργείο είναι να υπάρξουν κανόνες για τη μη μετάδοση του κορονοϊού αλλά και να δοθούν στους επιχειρηματίες κίνητρά ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μην μειωθεί η πελατεία τους.

Θέλω να ανοίξει γρήγορα η εστίαση αλλά τον τελικό λόγο έχουν οι επιστήμονες

Ο κ. Γεωργιάδης ερωτηθεί για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξουν πιο νωρίς τα καταστήματα εστίασης είπε ότι δεν θα αλλάξει κάτι για μια εβδομάδα, ότι ο ίδιος το εύχεται αλλά τον τελικό λόγο το έχουν οι επιστήμονες και να επιμείνουν για 1η Ιουνίου αυτοί θα έχουν τον τελικό λόγο.

Όπως είπε πάντως, οι ανακοινώσεις θα γίνουν νωρίς και δεν θα αιφνιδιαστούν οι επιχειρηματίες.

Αναφορικά με τα ενοίκια των επιχειρήσεων, είπε ότι είναι δύσκολο να ικανοποιηθεί το αίτημα του εμπορικού συλλόγου για μειωμένα ενοίκια μέχρι το τέλος του έτους, αλλά εξετάζεται σε επιχειρήσεις που θα ανοίξουν πιο μετά όπως πχ τα γυμναστήρια να βοηθηθούν .

Για τον τουρισμό ο κ. Γεωργιάδης, ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσεις θεσμικά το πακέτο για την επανεκκίνηση του και δήλωσε αισιόδοξος για τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό.

Για το Ελληνικό ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι αν δεν υπάρξουν νέες δικαστικές προσφυγές από την εταιρεία Hard Rock, θα προχωρήσει πολύ γρήγορα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα