7ος χρόνος, ημέρα 2096η
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Αδ. Γεωργιάδης: Θα υπάρξει νέος Αναπτυξιακός Νόμος στο επόμενο νομοσχέδιο

Αδ. Γεωργιάδης: Θα υπάρξει νέος Αναπτυξιακός Νόμος στο επόμενο νομοσχέδιο

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα, καθώς και για την αγοραστική κίνηση που παρατηρήθηκε το σαββατοκύριακο μίλησε μεταξύ άλλων στον Alpha 98.9 ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στο ν/σ του υπουργείου του εξήγησε ότι «είναι η συνέχεια του νόμου που ψηφίσαμε πριν από δέκα μέρες. Αφορά στα υπόλοιπα θέματα που έχουν μείνει, θέματα του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Δηλαδή μια ολόκληρη διαδικασία απλούστευσης των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων».

«Έχουν εξειδικευτεί οι δραστηριότητες. Έχει να κάνει με μονάδες ιαματικής θεραπείας, με σχολές οδηγών, είναι περίπου 100 επαγγέλματα. Η αδειοδότηση θα γίνεται με γνωστοποίηση και όχι με έγκριση. Όπως λέει και η πλατφόρμα του “Νotify Βusiness” το να ιδρύεις μια επιχείρηση στην Ελλάδα είναι πλέον πάρα πολύ εύκολο, δεν είναι όπως παλιά», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξουν αλλαγές στην Αναπτυξιακό Νόμο σχολίασε ότι «θα υπάρξει νέος Αναπτυξιακός Νόμος στο επόμενο νομοσχέδιο. Θα μπει σε δημόσια διαβούλευση ίσως μέχρι το τέλος Μαΐου».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην αύξηση των κρατικών ενισχύσεων εξηγώντας: «Ο νέος χάρτης που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2022 δίνει σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας αυξημένα ποσοστά κρατικών ενισχύσεων. Κάναμε διαπραγμάτευση πάνω από 6 μήνες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί θα βοηθήσουμε σημαντικές περιοχές της Ελλάδας. Στη Δυτική Μακεδονία, στον νομό Αρκαδίας, στην Κρήτη, στο Βόρειο και στο Νότιο Αιγαίο έχουμε αύξηση 25 μονάδων».

Μιλώντας για το επενδυτικό ενδιαφέρον στη χώρα μας είπε ότι είναι μεγάλο, ειδικά σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα logistics και ο τουρισμός, ενώ συμπλήρωσε ότι οι εκθέσεις των ξένων οίκων είναι εξαιρετικά καλές για την Ελλάδα. «Και όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, ο κάθε γύρος έχει 6 με 8 συμμετέχοντες», είπε.

Σχολιάζοντας την αγοραστική κίνηση αυτού του σαββατοκύριακου είπε ότι «πήγε πάρα πολύ καλά». Ενώ, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, όλη την περασμένη εβδομάδα «η αγορά ήταν “παγωμένη”, το Σαββατοκύριακο, ειδικά το Σάββατο, πήγε πάρα πολύ καλά. Βλέπω τους συνολικούς τζίρους από το σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών, οπότε έχω εικόνα για το τι πραγματικά γίνεται».

Τέλος, για το αν θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα για τον τουρισμό σημείωσε: «Είναι τελείως βέβαιο ότι θα κάνουμε και ειδικό πρόγραμμα για τον τουρισμό. Μας ενδιαφέρει πολύ ο τουρισμός και σίγουρα θα κάνουμε κάτι».