Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος να μείνει το 2020 ως έτος της μεγάλης στροφής για την ανάκαμψη

Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος να μείνει το 2020 ως έτος της μεγάλης στροφής για την ανάκαμψη

«Να καταστεί η κρίση ευκαιρία για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της η οικονομία μας είναι ο στόχος», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στην εκδήλωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, για την παρουσίαση της έκθεσης με θέμα: «Ψηφιακός μετασχηματισμός και μικρές επιχειρήσεις».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των τροποποιήσεων προγραμμάτων ύψους 1,14 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από τα οποία αναμένεται να επωφεληθούν γύρω στις 90.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την κρίση του κορονοϊού.

Επίσης υπογράμμισε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όπως είπε: «αν αξιοποιηθεί σωστά αυτή η δύσκολη χρονιά τότε, δεν θα θυμόμαστε αργότερα, το 2020 ως τη χρονιά του κορονοϊού αλλά ως τη χρονιά προετοιμασίας των επιχειρήσεων για την ανάκαμψη του 2021».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, με μέθοδο, πείσμα, με στοχοθεσία, με χρονοδιάγραμμα και κίνητρα θα πετύχουμε να μείνει το 2020, ως η χρονιά της μεγάλης στροφής για την οικονομική ευημερία.