7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Άδ. Γεωργιάδης: Εκστρατεία λάσπης και προπαγάνδας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Άδ. Γεωργιάδης: Εκστρατεία λάσπης και προπαγάνδας από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡIΖΑ ξεπέρασε τον χειρότερό του εαυτό, είναι κρίμα συνετοί άνθρωποι να πέφτουν θύματα οργανωμένης εκστρατείας λάσπης και προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης και κατά της υπουργού Πολιτισμού», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ για τον Λιγνάδη σημείωσε πως «θεωρείτο από τους κορυφαίους στην Ελλάδα και την ώρα που επελέγη δεν υπήρχε κάποιο ζήτημα».

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός σημείωσε, ότι «αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες με την οργανωμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ταυτίσει το σύνολο της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό με την παιδεραστία είναι όχι βόθρος, όχι εμετός, όχι λάσπη, είναι κάτι που δεν μπορούσα ούτε να το φανταστώ. Και αν αυτό δεν το κόψουμε τώρα στην αρχή του και δεν βάλουμε τα όρια έως ποιου σημείου μπορεί να φτάνει η πολιτική μας αντιπαράθεση, η χώρα αυτή θα γίνει ζούγκλα. Θα βλάψει και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατία αν συνεχίσουν σε αυτό τον ολισθηρό δρόμο».

Επίσης, τόνισε, με αφορμή για την επίθεση της αντιπολίτευσης κατά της υπουργού Πολιτισμού που σε συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο» τον Λιγνάδη και ότι «εξαπατήθηκε», ότι η υπουργός Πολιτισμού ευρισκόμενη σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση είπε μία κουβέντα παραπάνω υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι αν πρέπει να φεύγει ένας υπουργός που θα πει μια κουβέντα παραπάνω, ο πρώτος που θα έπρεπε να είχε φύγει, είναι ο ίδιος. 

Σχετικά με την επιλογή Λιγνάδη για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, δήλωσε ότι θεωρείτο από τους κορυφαίους στην Ελλάδα και την ώρα που επελέγη δεν υπήρχε κάποιο ζήτημα, ενώ σημείωσε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ επί πέντε χρόνια είχε τοποθετήσει με απευθείας ανάθεση καλλιτεχνικό διευθυντή στο Εθνικό. 

«Γιατί κατηγορείται, η κυρία Μενδώνη; Διότι, λέει, δεν έδιωξε τον κύριο Λιγνάδη στις 2 Φεβρουαρίου και τον έδιωξε στις 6 Φεβρουαρίου. Πρέπει ένας Υπουργός να δρα και να διώχνει τον οποιονδήποτε με φήμες; Αν φτάσουμε στο σημείο ο ένας να κυνηγάει τον άλλον με φήμες, δεν θα κάνουμε τίποτα άλλο όλη την ημέρα παρά κουτσομπολιό. Πρέπει ένας Υπουργός να δρα όταν υπάρχει καταγγελία και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα όσο για αυτό που κατηγορείται ο κύριος Λιγνάδης; Ασφαλώς και ναι. Έδρασε αμέσως η κυρία Μενδώνη; Έδρασε. Άρα, γιατί γίνεται όλη αυτή η φασαρία; Γιατί η κυρία Μενδώνη τους έχει χαλάσει τη σούπα», συμπλήρωσε.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η υπουργός Πολιτισμού δεν μπορούσε να χειραγωγηθεί και είχε το σθένος να πάρει δύσκολες και κρίσιμες αποφάσεις για να ξεμπλοκάρει τις μεγάλες επενδύσεις. «Αυτό προκάλεσε μίσος στο κατεστημένο που νόμιζε πως μέσα από τα αρχαία θα μπορούσε να πολεμήσει τον καπιταλισμό», κατέληξε.