Αχ. Γραβάνης: Πολιτικά πιασάρικη η συζήτηση για τα εμβόλια

Αχ. Γραβάνης: Πολιτικά πιασάρικη η συζήτηση για τα εμβόλια

Χρειάζονται περίπου 12 δισ. δόσεις εμβολίων που κοστίζουν 110 δισ. ευρώ με το ποσό αυτό να είναι μηδαμινό μπροστά στα τρισεκατομμύρια ευρώ που χάνει η παγκόσμια οικονομία κάθε τρίμηνο πανδημίας σύμφωνα με τον Αχιλλέα Γραβάνη. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Κρήτης σε ανάρτησή του, το βασικό πρόβλημα σήμερα είναι ο άμεσος εμβολιασμός ολόκληρου του πλανήτη και των φτωχών χωρών. 

Ο κ. Γραβάνης εξηγεί ότι τα 110 δισ. που απαιτούνται μπορούν άνετα και άμεσα να εξασφαλιστούν από τους προϋπολογισμούς των πλουσίων χωρών, τους διεθνείς οργανισμούς, τους διεθνείς φιλάνθρωπους και μια μικρή αύξηση φόρων των μεγάλων επιχειρήσεων παγκοσμίως. 

«Η συζήτηση για τις πατέντες είναι πολιτικά πιασιάρικη αλλά εντελώς αποπροσανατολιστική για το βασικό μας μέλημα, αυτό του άμεσου, καθολικού, παγκόσμιου εμβολιασμού» καταλήγει ο καθηγητής. 

Αναλυτικά η ανάρτηση:

ΠΑΤΕΝΤΕΣ…
Και να ανοίξουν μόνο οι εταιρείες που τις έχουν μπορούν να παράξουν μαζικά και άμεσα τα εμβόλια λόγω εξαιρετικά εξειδικευμένης τεχνογνωσίας, υπαρχουσών υποδομών και πρώτων υλών. Για να τα παράξουν άλλοι θα χρειαστούν πολύ χρόνο να προετοιμαστούν. Το βασικό μας πρόβλημα σήμερα είναι ο άμεσος εμβολιασμός όλου του πλανήτη, και των φτωχών χωρών! Χρειάζονται περίπου 12 δις δόσεις εμβολίων που κοστίζουν περίπου 110 δις ευρώ. Το ποσό είναι μηδαμινό μπροστά στα Τρις ευρώ που χάνει η παγκόσμια οικονομία κάθε τρίμηνο πανδημίας. Οι προϋπολογισμοί των πλουσίων χωρών, οι διεθνείς οργανισμοί, οι διεθνείς φιλάνθρωποι, η μικρή αύξηση φόρων των μεγάλων επιχειρήσεων παγκοσμίως μπορούν άνετα και άμεσα να εξασφαλίσουν το ποσό των 110 δις για τον δωρεάν και άμεσο εμβολιασμό του πλανήτη. Η συζήτηση για τις πατέντες είναι πολιτικά πιασιαρικη αλλά εντελώς αποπροσανατολιστική για το βασικό μας μέλημα, αυτό του άμεσου, καθολικού, παγκόσμιου εμβολιασμού.