ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2019η
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

Την κατάργηση του SMS για ψώνια θα εισηγηθεί η κυβέρνηση

Την κατάργηση του SMS για ψώνια θα εισηγηθεί η κυβέρνηση

Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στην επιτροπή των ειδικών το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Το άνοιγμα θα αφορά τόσο τα φροντιστήρια ενίσχυσης όσο και των ξένων γλωσσών. 

Αναφορικά με τα καταστήματα λιανεμπορίου ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι η κυβέρνηση θα εισηγηθεί την κατάργηση του SMS για το click inside, αλλά δεν θα καταργηθεί η τρίωρη παραμονή στο κατάστημα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει σε 15 ημέρες, όσο προχωράει ο εμβολιασμός». Επίσης, το βραδινό ωράριο μέχρι τις 23.00 στα καταστήματα εστίασης δεν θα αλλάξει προς το παρόν, αλλά μετά τις 15 του μηνός που θα ανοίξει ο Τουρισμός πιθανότατα να αλλάξει. 

Από την πλευρά του μιλώντας στο Mega o αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης είπε ότι αυτή τη βδομάδα το υπουργείο θα κάνει τις προτάσεις του στους ειδικούς για άνοιγμα των φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία και την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για όπου ισχύει το click inside. «Θα κάνουμε τις προτάσεις μας και θα αναμένουμε τις αποφάσεις των επιδημιολόγων. Η διεύρυνση του ωραρίου αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται το άνοιγμα των παιδικών σταθμών μετά τις 15 Μαΐου, ενώ το άνοιγμα των φροντιστηρίων μπορεί να γίνει και νωρίτερα. 

Όσον αφορά στην εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ιστορική ήμερα την περασμένη Δευτέρα. «Όταν κλείσαμε τα εστιατόρια το Νοέμβριο δεν είχαμε ούτε τα εμβόλια ούτε τα self tests. Με τα self tests μπορούμε και ανοίγουμε τώρα την οικονομία μας», δήλωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα τεθεί και το θέμα των Γυμναστηρίων, αλλά σε πρώτη φάση θα συζητηθούν τα μετρά ενίσχυσης του κλάδου. Όσον αφορά στους εμβολιασμούς τόνισε ότι μόνο το 62,5% των υγειονομικών έχουν εμβολιάσει και στο θέμα αυτό η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «η οικονομία δεν μπορεί να ανοίξει αν δεν πέσει η πανδημία και η πανδημία δεν μπορεί να πέσει αν δεν εμβολιαστούμε», ενώ σημείωσε ότι «στο οπλοστάσιο για τους εμβολιασμούς μπαίνει και το εμβόλιο της Johnson & Johnson», το οποίο, όπως είπε, θα βοηθήσει στο να εμβολιαστούν και άνθρωποι που δεν μπορούν να πάνε σε εμβολιαστικό κέντρο. 

«Ήρθε η ώρα να εμβολιαστούμε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και σημείωσε ότι «με τα χθεσινά νούμερα έχουν γίνει 3.285.000 εμβολιασμοί - όχι εμβολιασθέντες», ενώ υπογράμμισε ότι «στόχος είναι να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα».  

Σημειώνεται πως ξεκινά η 3η φάση του προγράμματος εμβολιασμού καθώς αναμένονται 300.000 δόσεις του σκευάσματος της Johnson & Johnson και άλλες τόσες από το εμβόλιο της Moderna.