Ά. Γεωργιάδης: Χαμένος χρόνος η συζήτηση για πρόωρες εκλογές

Ά. Γεωργιάδης: Χαμένος χρόνος η συζήτηση για πρόωρες εκλογές

«Τις επόμενες μέρες θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων κι ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών θα δούμε αν μπορούμε να πάμε πιο γρήγορα το χρονοδιάγραμμα της άρσης των μέτρων», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1. 

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το 2020 θα είναι μια πρωτόγνωρα δύσκολη χρονιά, αλλά η κυβέρνηση θα εργαστεί σκληρά για να αμβλύνει τις συνέπειες  της υγειονομικής κρίσης, ενώ σε ότι αφορά δε την ύφεση είπε ότι η πρόβλεψη για το ύψος της είναι αδύνατη αυτή τη στιγμή.

Επεσήμανε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν με χαιρεκακία περιμένει να υπάρξει μεγάλη ύφεση για να πληγεί η κυβέρνηση. Σε ότι αφορά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, είπε κατηγορηματικά ότι η σχετική συζήτηση είναι χαμένος χρόνος κι αυτό που επείγει είναι η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.

Σχετικά με την στήριξη των εργαζομένων που παραμένουν σε αναστολή εργασίας είπε πως θα δοθεί στις αρχές Ιουνίου και όσο πιο γρήγορα γίνεται καθώς υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία αφού σε αυτή τη φάση, η διαδικασία είναι πιο σύνθετη.

Για τον συνωστισμό των νέων στις πλατείες και τις εικόνες με πολίτες να κατακλύζουν τους δρόμους  ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «είναι κατανοητό να αισθάνονται πιεσμένοι μετά την καραντίνα και έχουν τα δίκια τους, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες για να μην υπάρχον πισωγυρίσματα».  

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις στα νησιά, τόνισε ότι θα προηγηθούν τα μεγάλα νησιά και θα ακολουθήσουν τα μικρότερα, όπου δεν υπάρχουν νοσοκομεία.