Α. Φάουτσι: Έχουμε τη χειρότερη επιδημία στον κόσμο

Α. Φάουτσι: Έχουμε τη χειρότερη επιδημία στον κόσμο

Ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη χειρότερη επιδημία ιού κορονοϊού στον κόσμο, βάση των αριθμών.

"Αν το δούμε αριθμητικά τότε έχουμε τη χειρότερη επιδημία κορονοϊου, έτσι είναι. Εννοώ ότι οι αριθμοί δεν λένε ψέματα", δήλωσε ο Φάουτσι όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του με τον Σαντζαι Γκούπτα του CNN, σχετικά με τη κατάσταση των ΗΠΑ σε σχέση με άλλες χώρες.

"Κάθε χώρα έχει υποφέρει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν υποφέρει ...  χειρότερα από οποιονδήποτε όμως", τόνισε ο Φάουτσι. 

Όσον αφορά τα διαγνωστικά τεστ ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου είπε "Πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες". Η εκτίμηση του Φαουτσι έρχεται την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο Axios,  επέμεινε ότι η αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ οφείλεται στην αύξηση των διαγνωστικών τεστ.

Ως γνωστόν ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αμφισβητήσει πολλές φορές τις εκτιμήσεις του λοιμωξιολογου. Πριν λίγο καιρό Τραμπ είχε κάνει retweet μίας ανάρτησης, που υποστήριζε ότι ο Φάουτσι είχε παραπλανήσει τους Αμερικανούς σε πολλά θέματα, ιδιαίτερα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης και της ρεμδεσιβίρης στη μάχη κατά της Covid-19.

Οι ΗΠΑ έχουν πάνω 4,7 εκατομμύρια ο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, θρηνώντας επίσης πάνω από 155.000 νεκρούς.