2,9 εκατ. δολάρια από ΗΠΑ για ασυνόδευτους ανηλίκους και πανδημία
Γ. Κουμουτσάκος - Τζ. Πάιατ

2,9 εκατ. δολάρια από ΗΠΑ για ασυνόδευτους ανηλίκους και πανδημία

Σε 2,9 εκατομμύρια δολάρια ανέρχεται η οικονομική βοήθεια που θα προσφέρει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ασυνόδευτων ανηλίκων και τη στήριξη των νησιών ενάντια στην πανδημία του covid 19, όπως δήλωσαν, μετά τη συνάντησή τους, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Όπως τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, η συνεισφορά θα αξιοποιηθεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Από την πλευρά του ο κ. Πάιατ τόνισε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και οι εταίροι μας στην ΕΕ, αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα φέρει ένα βάρος για λογαριασμό της ευρύτερης διεθνούς κοινότητας και αξίζει όλη την υποστήριξη που μπορούμε να παρέχουμε».

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή συνεργασία σε επίπεδο τεχνοκρατών με τους συναρμόδιους διεθνείς οργανισμούς για την εφαρμογή της χρηματοδότησης των δράσεων. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ και ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Τζιανλούκα Ρόκκο.