15 χρόνια από τον θάνατο του σμηναγού Κ. Ηλιακή
Επιμνημόσυνη δέηση στην Κάρπαθο

15 χρόνια από τον θάνατο του σμηναγού Κ. Ηλιακή

Στην επιμνημόσυνη δέηση για τον σμηναγό Κώστα Ηλιάκη στην Κάρπαθο βρέθηκαν σήμερα οι υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. 

Ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης έχασε την ζωή του στις 23 Μαΐου του 2006, μετά από δολοφονικό χειρισμό Τούρκου πιλότου το αεροσκάφος του οποίου είχε αναχαιτίσει νωρίτερα, 21 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της νήσου Καρπάθου, εντός του FIR Αθηνών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο μνημείο που έχει στηθεί για το σμηναγό. Το παρών στις εκδηλώσεις εκτός από τη Δημοτική Αρχή Καρπάθου, τους τοπικούς εκπροσώπους φορέων και Συλλόγων, δημοτικών σχολείων, έδωσαν εκπρόσωποι της Αντιπεριφέρειας Χανίων, του Δήμου Χανίων και μέλη της οικογένειας του πιλότου.

Παρόντες ήταν επίσης οι Βουλευτές Δωδεκανήσου (ΝΔ) κ. Βασίλειος Υψηλάντης (ως Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων) και κ. Γιάννης Παππάς, ο Βουλευτής Ηρακλείου (ΚΚΕ) κ. Εμμανουήλ Συντυχάκης, η Έπαρχος Καρπάθου - Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Καλλιόπη Νικολαΐδου, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Γιάννης Νισύριος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας, ο Διοικητής της 95ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) Υποστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου, καθώς και ο αδελφός του Ήρωα κ. Φίλιππος Ηλιάκης.