Αυτοκινητοβιομηχανία: 10.000 απολύσεις η Daimler-Κλειδώνει το δάνειο της Fiat Chrysler

10.000 απολύσεις η Daimler-Κλειδώνει το δάνειο της Fiat Chrysler

Νέο πρόγραμμα μείωσης του κόστους σχεδιάζει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler η οποία προκρίνει την περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας έως το 2025, όπως αναφέρει το περιοδικό Automobilwoche επικαλούμενο πηγές από τη γερμανική εταιρεία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε προηγουμένως τον Νοέμβριο ένα σχέδιο μείωσης του εργατικού δυναμικού της κατά 10.000 έως το 2022. Επίσης σύμφωνα με το περιοδικό Automobilwoche, η Volkswagen θα μεταφέρει τμήματα της παραγωγής των εμπορικών οχημάτων της στην Πολωνία και θα μειώσει περίπου κατά  5.000 τις θέσεις εργασίας στη Γερμανία.

Με φόντο τα παραπάνω, συζητήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό και στη Γερμανία, ανάμεσα στους εκπροσώπους μεγάλων εταιριών του κλάδου, όπως οι VW, Daimler και BMW, της Ένωσης των Αυτοκινητοβιομηχανιών (VDA), και του IG Metall, με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Il Sole η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στο να εγγυηθεί σε ένα δάνειο ύψους 6,3 δισ. ευρώ που ζητά η Fiat Chrysler Automobiles (FCA), προκειμένου να αντιμετωπίσει τις βαρύτατες οικονομικές συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού. 

Βασικός συνομιλητής της εταιρείας είναι η βασική πιστώτριά της, Intesa Sanpaolo, η οποία έχει εγκρίνει το δάνειο, με την Sace, κρατικός ασφαλιστικός φορέας για το εξαγωγικό εμπόριο, θα παράσχει εγγύηση για το 80% του ποσού. Η χορήγηση της εγγύησης θα γίνει μέσω διατάγματος του υπουργείου Οικονομικών.