Προσπάθεια ανάκαμψης για το Brent μετά την προηγούμενη «βουτιά» του 2%

Προσπάθεια ανάκαμψης για το Brent μετά την προηγούμενη «βουτιά» του 2%

Να ανακάμψει επιχειρεί το αργό τύπου Brent στις σημερινές συναλλαγές αφού πριν κατέγραψε «βουτιά» ύψους 2,15% ενώ σε αρνητικό κλίμα συνεχίζει να βρίσκεται το WTI καθώς έχουν επανέλθει οι ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών για ενδεχόμενη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης το 2019.

Όπως εξηγούν αναλυτές, μια τέτοια επιβράδυνση θα είχε επιπτώσεις στις τιμές του πετρελαίου μιας και όπως προβλέπουν δεν θα υπάρχει ισχυρή ζήτηση, την ώρα που η προσφορά πετρελαίου έχει αυξηθεί.

Παράλληλα, η αγορά πετρελαίου έχει επηρεαστεί από αυτή του συναλλάγματος με το αμερικανικό δολάριο να υποχωρεί κατά 3% έναντι του ιαπωνικού γιεν μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της Apple για τις πωλήσεις της το επόμενο τρίμηνο.

Σε αυτό το κλίμα, το αργό πετρέλαιο WTI υποχωρεί κατά 0,13% στα 45,38 δολάρια ανά βαρέλι ενώ νωρίτερα είχε σημειώσει πτώση ύψους 2,15% στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης και το πετρέλαιο τύπου brent κερδίζει κατά 1,19% στα 56,32 δολάρια στο ICE στο Λονδίνο σε σχέση με τις απώλειες 1,37% που κατέγραψε προηγουμένως.